Έκθεση του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα στην Τεχνόπολη με τίτλο Ταυτότητες

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ, στον χώρο INNOVATHENS - Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, όπου παρουσιάζονται έργα μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και διαθεματικές προσεγγίσεις μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης.

Στα έργα τους τα παιδιά προσεγγίζουν το φαινόμενο της τέχνης, διερευνούν την Εικαστική γλώσσα και τη Χορευτική έκφραση και οδηγούνται στη Δημιουργία με στοιχεία της προσωπικής τους ιστορίας.

Εγκαίνια: Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 (19.00 μ.μ.- 22.00 μ.μ.)
Διάρκεια έκθεσης: 5/10/2017 - 11/10/2017 (17.00 μ.μ. - 21.00 μ.μ.)

Στην Έκθεση αυτή παρουσιάζονται μορφές και μέθοδοι Καινοτομίας πάνω στην Καλλιτεχνική Δημιουργία και Μάθηση, δύο έννοιες αξεχώριστες. Η ανοιχτή διαπραγμάτευση της ταυτότητας είναι το ουσιαστικό αποτέλεσμα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, όσο και της Παιδείας γενικότερα. Η κατάκτηση της Ταυτότητας, με την έννοια της Αυτογνωσίας, είναι θεμέλιο της αρχαίας Ελληνικής σκέψης - ειδικά στον Επίκουρο - όπου γίνεται λόγος για τη δημιουργία του Εαυτού και όχι απλά την αναγνώριση αυτού.
Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα είναι σε θέση να επιδείξει ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνικών έργων με ποιοτικά χαρακτηριστικά στον Εικαστικό τομέα όσο και στον τομέα των Παραστατικών Τεχνών, αλλά και σε επίπεδο παραγωγής κριτικού λόγου. Κι αυτό, χάρη σε μια συνεχή ανατροφοδότηση που δίνει η διασύνδεση με όλα τα γνωστικά πεδία, όσο και με τις αγωνίες της εποχής μας. Ο ενθουσιασμός και ο βαθμός συμμετοχής των μαθητών, μέσα σε συνθήκες Δημιουργίας και Ελευθερίας, αντανακλά κάτι απ΄ το όραμα για ένα "άλλο σχολείο".