Έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myro Gallery

Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του Πατρινού ζωγράφου Ορέστη στην οποία θα παρουσιαστεί η νέα σειρά έργων του με διακριτικό τίτλο “Αναγκαίες Συνθήκες” και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, τα οποία θα λάβουν χώρα παρουσία του καλλιτέχνη, την Πέμπτη 11 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ (20.00). Την έκθεση επιμελείται ο Διευθυντής του τμήματος Τέχνης του Myro Antiques House κ. Πάρης Καπράλος.

“Έρμαιο των καταστάσεων το νωχελικό μυαλό έχει πάντα την ανάγκη να καλύψει τις αδυναμίες του και να συμβιβαστεί με τα πάθη σε μια σχέση αλληλεξάρτησης. Άλλοτε θύματα και άλλοτε θύτες, Θεός, κράτος, κοινωνία και μοίρα γίνονται συνένοχοι μιας επίπλαστης πραγματικότητας υφαίνοντας ταυτόχρονα το μανδύα της ελπίδας. Ο συνδυασμός αυτός με τη φθαρτή φύση του ανθρώπου και τον εγωισμό , άγουν τις ευθύνες του βίου σε αναγκαίες συνθήκες”, επισημαίνει σε καλλιτεχνική δήλωση που συνοδεύει την σειρά ο κ. Ορέστης Διαμάντης.

“Η νέα ολοκληρωμένη έκθεση σειράς έργων του νεαρού ζωγράφου, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο ως προς το εννοιολογικό περιεχόμενο, όσο και ως προς την εξέλιξη των γραφών του. Κατά το εικαστικό του πράγματος η νέα σειρά συνδιαλέγεται με την έννοια της ατομικής ευθύνης σε συνάρτηση με τα όρια της ελευθερίας αυτοπροσδιορισμού του σύγχρονου ανθρώπου. Ορισμένως το έργο του καλλιτέχνη ασχολείται με το περιθώριο απόδοσης της ευθύνης ή ανάληψης της, ακόμη και στην περίπτωση των ανθρώπων που δεν αποδεικνύονται ριψάσπιδες όταν στην μάχη. Σε μια εποχή που πολλοί φυγομαχούν, ακόμα και όσοι αναλαμβάνουν την ευθύνη, όπως και αυτοί που θα τους κρίνουν, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις “Αναγκαίες Συνθήκες” -κοινωνικές, οικονομικές, και άλλες- υπό το βάρος των οποίων καθένας τηρεί μία ή άλλη στάση. Εξάλλου, τα έργα της νέας σειράς του ζωγράφου διακρίνονται για την μίξη ενός ύφους εξαιρετικής παραστατικής απεικόνισης του φωτός με Αναγεννησιακή ποιότητα με αφαιρετικά στοιχεία, που κάνει το ζωγραφικό έργο του Διαμάντη μοναδικό και αναγνωρίσιμο”, επισημαίνει στο κείμενο Επιμέλειας της σειράς ο κ. Πάρης Καπράλος.

“Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε την δεύτερη ατομική έκθεση στην Θεσσαλονίκη, ενός πολύ επιτυχημένου και έντονα ανερχόμενου, νέου κατά την ηλικία, Έλληνα ζωγράφου με πολύ ιδιαίτερο ύφος, που ζήλευαν έμπειροι καλλιτέχνες. Η πρώτη επαφή του κοινού της πόλης μας υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς πολλά έργα του μπήκαν σε γνωστές ιδιωτικές συλλογές και ακούσαμε διθυραμβικά σχόλια. Φέτος, μόλις έναν χρόνο αργότερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουμε πρώτοι πανελλαδικά τη νέα σειρά του”, επισήμανε ο κ. Σταύρος Μυρωνίδης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Myrό Antiques House δραστηριότητα του οποίου είναι η Myrό Gallery.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 11 Μαΐου μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2017. Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.