Πέρα από τη φύση: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Στην έκθεση Πέρα από τη φύση, που εγκαινιάζει το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, επτά σύγχρονοι εικαστικοί παρουσιάζουν έργα με αφετηρία τη φύση.
Οι καλλιτέχνες, μέσα από την επαφή τους με στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και τη δημιουργική επεξεργασία τους, αποκτούν νέα βιώματα, ανασύρουν παλαιές και δημιουργούν νέες μνήμες, εκφράζουν σκέψεις και προβληματισμούς.

Ο Sai Kijima ξαναδίνει ζωή στα ξύλα που ξεβράζει η θάλασσα στην Αμοργό, φτιάχνοντας από αυτά κούκλες για το δικό του, ξεχωριστό κουκλοθέατρο.

Η Αντωνία Κονταξή συνθέτει ένα φανταστικό μικρόκοσμο από τα απομεινάρια της φύσης της Άνδρου. Η Αγγελική Λόη δημιουργεί φωτεινές διαδρομές μέσα από τα φύλλα της στεριάς και της θάλασσας. Ο Ανδρέας Νικολαΐδης ζωγραφίζει με τη φωτιά. Η Ελένη Σουμή φτιάχνει γλυπτά από μελισσοκέρι. Η Σύλβια Φεσσά εκθέτει το αποτύπωμα μιας αιωνόβιας βελανιδιάς που έπεσε από το τσεκούρι της ανθρώπινης υπεροψίας και η Λίνα Χρίστινα παρουσιάζει μια πήλινη αλυσίδα της φύσης που μας συνδέει ξανά με τις δυνάμεις της γης.

Επιμέλεια έκθεσης: Διονυσία Γιακουμή (Iστορικός της τέχνης, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου).
Η παρουσίαση του έργου του Sai Kijima έγινε με τη συνεργασία του Διόνυσου Καλλιγά.

gounaropoulou antonia kontaxi 1200x1840 1170x1794

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Σάββατο 8 Απριλίου, 11:00-12:00-Ξενάγηση από την επιμελήτρια της έκθεσης και ομιλίες από τις καλλιτέχνιδες Αντωνία Κονταξή και Αγγελική Λόη
  • Σάββατο 6 Μαΐου, 11:00-12:00-Διάλεξη ιστορίας της τέχνης με θέμα «Arte povera» από τη Διονυσία Γιακουμή