“Οργή”: μια εικαστική εγκατάσταση του Κωνσταντίνου Αρώνη

H Myrό Gallery φιλοξενεί στον χώρο της βιτρίνας της  την εικαστική εγκατάσταση με τίτλο “Οργή” του Κωνσταντίνου Αρώνη και έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις οκτώ το βράδυ (20.00).

Πρόκειται για μια σκηνική εγκατάσταση, όπου η εικόνα αποδομείται σε άλλες μικρότερες, κάποιες από αυτές κομμάτια της μεγαλύτερης και κάποιες μόνον με χρώματα που ωστόσο υπάρχουν στην παλέτα της ενιαίας. Μια εικόνα διαλύεται και μέσα από αυτήν προκύπτει μια άλλη Μια εικόνα σπάει και τα κομμάτια της διασκορπίζονται. Αυτονομούνται, επαναπροσδιορίζονται και επανατοποθετούνται. Σαν θραύσματα, άλλα κινούνται προς τα εμπρός και άλλα φεύγουν προς το βάθος. Όπως η οργή κομματιάζει το μυαλό και εξωθεί σε υπερβάσεις. Σε ακρότητες. Κάποια κομμάτια της σύνθεσης προβάλλονται, εξέχουν επάνω σε ΚΟΙΛΕΣ επιφάνειες, επιτίθενται, όπως η ΟΡΓΗ που εξωτερικεύεται και καταστρέφει. Κάποια άλλα υποχωρούν, εισέχουν, πάνω σε ΚΥΡΤΕΣ επιφάνειες, όπως η ΟΡΓΗ που μένει μέσα και καταλύει την συγκρότηση. Η πρωτότυπη εικόνα φιλοτεχνήθηκε με ακρυλικά χρώματα σε ακρυλικό καμβά. Εδώ διαχειρίζομαι ένα κολάζ από εκτυπώσεις επάνω σε ακρυλική μεμβράνη. Οι διαστάσεις του έργου είναι 180 επί 230 εκατοστά.

Σύντομο Βιογραφικό : Ο Κωνσταντίνος Αρώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική, στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Zει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως αρχιτέκτων, σκηνογράφος, σκιτσογράφος, ζωγράφος και εκπαιδευτικός. Eίναι μέλος του Συλλόγου Kαλλιτεχνών Eικαστικών Tεχνών Bορείου Eλλάδος (ΣKETBE). Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κόμικ και ζωγραφικής, στην Eλλάδα και Διεθνώς. Εκπροσωπεί με έργα του την Ελλάδα, στην πτέρυγα Βαλκάνιων καλλιτεχνών στην Εθνική Πινακοθήκη της Σόφιας. Συμμετείχε με το σκηνογραφικό του έργο, στις Biennale της Θεσσαλονίκης και της Pώμης. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά στην Eλλάδα και το εξωτερικό. Kάνει εικονογραφήσεις για περιοδικά και βιβλία. Συνεργάζεται με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, καθώς και με ιδιώτες Έλληνες και ξένους εκδότες. Διδάσκει μαθήματα Αρχιτεκτονικού και Εικαστικού ενδιαφέροντος σε ιδιωτικά κολλέγια και δημοτικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Έργα του εκτίθενται στο διαδίκτυο. Tο 2001 εκδόθηκε το πρώτο και το 2005 το δεύτερό του βιβλίο με διηγήματα από τις εκδόσεις Iανός. Το 2010 εκδόθηκε το τρίτο βιβλίο του από τις εκδόσεις Γράφημα. Έργα του εκτίθενται σε κρατικές, δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές.

Γενικές Πληροφορίες

 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, και θα είναι ανοικτή -με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και το Σάββατο 11.00 – 15.00.