Έκθεση της Ζωγράφου Ioanna Lin, με τίτλο «Small world, big fun»

Αφίσα, «Small world, big fun» Αφίσα, «Small world, big fun»

Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάσει την έκθεση της Ζωγράφου Ioanna Lin με τίτλο «Small world, big fun» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα.

Η Ioanna Lin, γεννήθηκε στην Κίνα το 1982, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με ένα μεταπτυχιακό Καλών Τεχνών στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Guangzhou, συνέχισε την καριέρα της εκεί ως Λέκτορας τεχνικών ζωγραφικής, εικονογράφησης και σχεδιασμό κινουμένων σχεδίων.

Η τεχνική της με το πινέλο shuimo (μελάνι και πλύση) εκτελεί επί χάρτου (Xuan Zhi) με μαύρο μελάνι παραδοσιακά κινέζικα μοτίβα γυναικείων πορτρέτων, σκηνές της φύσης με πουλιά, λουλούδια, ζώα και ανθρώπους, όλα με ένα μινιμαλιστικό τρόπο. Η έλλειψη υπόβαθρου, που αναφέρεται ως «κενή ζωγραφική», δίνει έμφαση στο αντικείμενο και τη σημασία του, μιλάει για τη ζωή και τη φύση.

Η εμπειρία του να έχει ζήσει σε Ανατολικούς και Δυτικούς πολιτισμούς έχει δώσει νέα πνοή στα έργα της. Με την απλότητα και την τελειοποίηση της τεχνικής της ζωγραφικής με μελάνη μεταδίδεται η ζωντάνια της εντυπωσιακής φύσης της Κίνας, καθώς και το πνεύμα της κινεζικής παραδοσιακής τέχνης και πολιτισμού.

H Ioanna Lin έχει κάνει εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε όλη την δουλειά της αντανακλάτε η ειλικρινή, ευτυχισμένη και φωτεινή πλευρά της ζωής της ζωγράφου στην προσπάθειά της να συνδυάσει τους δύο πολιτισμούς και τις παραδόσεις τους.

Τα κρασιά των εγκαινίων της έκθεσης «Small world, big fun» είναι μια ευγενική χορηγία από τα οινοποιεία Δρόμοι Κρασιού Αθήνας - Wines of Athens. Το μεγάλο πλεονέκτημα των κρασιών αυτών είναι το «ήπιο» αρωματικό τους προφίλ, η σωστή τους οξύτητα και η μετρημένη γλύκα τους. Είναι ιδανικό κρασί για να συνοδέψει την βραδιά και να ταξιδέψει μεθυστικά τους επισκέπτες της έκθεσης.

Πληροφορίες
Έκθεση της Ζωγράφου Ioanna Lin
με τίτλο «Small world, big fun»

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 7-9 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 13/05/2016 έως 12/06/2016.
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 2-9μ.μ .

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο όροφο του χώρου.
Είσοδος ελεύθερη.

Contemporary Space Athens
The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies
Μητροπόλεως 74, 10563, Πλάκα, Αθήνα
Τηλέφωνο: +30 210 342 8511 - Fax: +30 210 342 8512
https://www.facebook.com/events/416998978424071/?active_tab=posts

Έκθεση εικόνων

Έργα της ζωγράφου Ioanna LinIoanna Lin