Symptom 6: The Symptom Projects 2015 σε Άμφισσα και Δελφούς από 10 Οκτωβρίου

Το The Symptom Projects πραγματοποιεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Άμφισσας και στους Δελφούς το εκθεσιακό του πρόγραμμα: Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης “Παρυφές και μεθόριοι” σε επιμέλεια της Ευαγγελίας Λεδάκη και, μια ημέρα πριν, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Τα στοιχεία που αδρανούν” του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, σε επιμέλεια του Κώστα Χριστόπουλου.

Καινούριο στοιχείο που θα λάβει χώρα στο φετινό εικαστικό πρόγραμμα είναι η παρουσία της έκθεσης, εκτός από τον χώρο του παλιού Νοσοκομείου στην Άμφισσα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών, ενώ το παράλληλο δρώμενο, που πάντα συνοδεύει την κεντρική έκθεση, το es-optron 03, θα το δεξιωθεί το Μουσείο Δελφικών Εορτών Άγγελου και Εύας Σικελιανού στους Δελφούς.

Το Amfissaface, στηρίζοντας πάγια τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και έκφραση, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, και προωθώντας τα σημαντικά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα που διενεργούνται στον τόπο μας, θα είναι και φέτος Χορηγός Επικοινωνίας του The Symptom Project 6. Χορηγός εγκαινίων θα είναι και φέτος το Κτήμα Αργυρίου.

Στην έκθεση Παρυφές και μεθόριοι, που παρουσιάζεται στα πλαίσια του The Symptom Projects στην Άμφισσα, η μεθόριος γίνεται κατανοητή ως διαβλητό, συνεχώς μετατρέψιμο και μετατοπιζόμενο όριο· περίγραμμα ή περιφερειακή ζώνη, η οποία ορίζει το χώρο μέσα από μια διπλή διαδικασία περιλήψεων και αποκλεισμών.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νίκος Αρβανίτης, Αριστείδης Αντονάς, Κωστής Βελώνης, Πάκυ Βλασσοπούλου, Ζωή Γιαμπουλντάκη, Θοδωρής Γιαννάκης, Λυδία Δαμπασίνα, Λητώ Κάττου, Μανώλης Μπαμπούσης, Πέτρος Μώρης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Σαχπάζης, Χαρίκλεια Χάρη, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Κώστας Χριστόπουλος

 
Η γυναίκα και η αναπαράσταση: Παράλληλη έκθεση του Γ. Σκυλογιάννη στο Symptom 6

  • Γυναικεία πορτρέτα του Γιώργου Σκυλογιάννη στο εργαστήριο του καλλιτέχνη στα Ταμπάκικα της Άμφισσας.
  • Διάρκεια έκθεσης: 10-25 Οκτωβρίου 2015, καθημερινά 17:00 - 22:00.

  1. Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
  2. Με την υποστήριξη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Δήμου Δελφών