Έκθεση "Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες” @ Myro Gallery

Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την έκθεση "Αναζητήσεις: Παραμυθιές & Μαγγανείες" που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των ζωγράφων Χριστίνας Ζυγούρη, και Κωνσταντίνου Μεννή με τον επιμελητή Πάρη Καπράλο, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 20.00 το βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery, στο περιστύλιο της οποία θα πραγματοποιηθεί η ατομική έκθεση του γλύπτη Οδυσσέα Τοσουνίδη με την σειρά έργων "Αναζήτηση".

Στο σημείωμα του, ο επιμελητής αυτής της ιδιότυπης συνέκθεσης – συγκατοίκησης αναφέρει:

"Με αυτή την συνέκθεση προσκαλούμε τον επισκέπτη να δει τρεις πλευρές του ζητήματος των υπαρξιακών αναζητήσεων μέσα από την διερεύνηση του κάθε καλλιτέχνη. Ο Οδυσσέας Τοσουνίδης ξεκινά στην "Αναζήτηση" αδιαμεσολάβητα και με εφαλτήριο τα στοιχεία του σύμπαντος: την ύλη-πέτρα, και την ψυχή. Ο Κωνσταντίνος Μεννής μας διηγείται το παραμύθι του κόσμου μέσα από το δίπολο Φύση – Άνθρωπος, στην σειρά του "Παραμυθιές". Στο έργο της Χριστίνας Ζυγούρη ο άνθρωπος ενηλικιώθηκε, κράτησε όμως την συμπαντική αφήγηση και την διέστρεψε, με αποτέλεσμα αντί της λύτρωσης και της ελευθερίας, που θα ήταν το προσδοκώμενο, την δέσμευση και την ενταξη στην δεισιδαιμονία. Κατόπιν έρευνας για την συμβολή των προλήψεων στο κοινωνικό σύνολο στην Ελλάδα σήμερα, οδηγήθηκε στην ανάπτυξη ενός project με τίτλο "Κουνήσου από την θέση σου" που σχολιάζει κάποτε με σουρρεαλιστική διάθεση και πάντα με κριτικό πνεύμα την άρνηση της λογικής που επικρατεί στις προσωπικές αντιλήψεις.

 

  • Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Μαΐου μέχρι τις 6 Ιουνίου 2015 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας της gallery, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.