Έκθεση γλυπτικής του Μιχαήλ Βουζουνεράκη στην Myrό Gallery

H Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση του Κρητικού γλύπτη Μιχαήλ Βουζουνεράκη με διακριτικό τίτλο "Ατλαντίδα συναισθημάτων", στον χώρο της "Κόγχη", την οποία θα εγκαινιάσει Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 20.00, παρουσία του καλλιτέχνη.

Τα γλυπτά της έκθεσης αποτελούν την ώριμη φυσική συνέχεια της σειράς "Οστεώνες" που εγκαινίασε πέρυσι ο καλλιτέχνης. Οστεώνας είναι μία περιοχή του οστού που αναπτύσσει καλή αιματική ροή με στόχο την ανακατασκευή του, ή την ανάπτυξη του. Με εφαλτήριο αυτή την ιδέα ο καλλιτέχνης ενέγραψε σε σχήματα που θύμιζαν οστεϊκό σωλήνα τα λεπταίσθητα γλυπτά της σειράς, αποδίδοντας μία εξωτερική μινιμαλιστική σε ανάπτυξη φόρμα, μέσα στην οποία εγγράφεται η ανάπτυξη του έργου. Στο φετινό στάδιο ανάπτυξης της σειράς ο καλλιτέχνης αποφάσισε να απελευθερώσει από την εξωτερική φόρμα την ανάπτυξη του έργου, κρατώντας την εσωτερικότητα σε καθεστώς "εν δράσει" οπότε ο οστεώνας/ έργο κινείται προς την αναζήτηση, μέσω μια αρχική διάλυσης/ διάσπασης για να δημιουργήσει κάτι νέο. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Myrό Gallery.

Ο Μιχαήλ Βουζουνεράκης γεννήθηκε το 1980 στο Ηράκλειο της Κρήτης και μεγάλωσε στην Ιεράπετρα. Σπούδασε μαρμαρογλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου της Τήνου, με καθηγητή το γλύπτη Ιωάννη Μανιατάκο. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του διακρίθηκε για τις επιδόσεις του, στη μαρμαρογλυπτική, και βραβεύθηκε στη συνεχή τριετία από το Υπουργείο Αιγαίου και Κυκλάδων. Πολλά από τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2011 συμμετέχει ενεργά σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής, όπως στο Λίβανο, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, την Βραζιλία κ.ά. Το 2013 και το 2014 έλαβε μέρος στο θερινό συμπόσιο γλυπτικής της Greek Marble Initiative, ενώ πέρυσι έκανε την πρώτη ατομική του έκθεση στην Myrό Gallery.

 DSC0039

 DSC0081

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό Πέμπτη, Παρασκευή (11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00) και Σάββατο (11.00 - 15.00), κατά τις ημερομηνίες της λειτουργίας της, με ελεύθερη είσοδο, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου 2015.