Ρέμπελ: Μια εγκατάσταση της Ρένας Γουμπερίτση στην Myrό Βιτρίνα

Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης) έχει την χαρά να φιλοξενεί μία site – specific εγκατάσταση της εικαστικού Ρένας Γουμπερίτση στην βιτρίνα της και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015 στις 20.00.

Την εγκατάσταση συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement):

Ρέμπελ /το πρόβλημα λύθηκε. Ζήτω το πρόβλημα
Η εξατομίκευση των ιδανικών συμφερόντων και η πορεία σε μια κοινή μοίρα με το μονοπώλιο της φαινομενικότητας, προβάλλουν σαν πιθανή λύση την ίδια την αιτία ως μέσο αυτοελέγχου και αυτό-οργάνωσης. Αυτά θα μπορούσαν να ειπωθούν από μια όψη βερμπαλιστική.
Προσεγγίζοντας πιο άμεσα τη λύση ως πρόβλημα , αυτό που αναζητείται είναι η βέλτιστη σχέση μεταξύ ατομικής ελευθερίας και συλλογικής οργάνωσης και τα όρια τους ως έννοιες αυταπόδεικτες.
Η αέναη επανάληψη του μαρτυρίου της σταγόνας εμφανίζεται ως μια στείρα διαδικασία προς τον παθητικό κορεσμό. Το πρόβλημα λύθηκε, αλλά ταυτόχρονα παραμένει.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Ρένα Γουμπερίτση είναι απόφοιτος της Σχολής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ Πολιτικών Έργων Υποδομής Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναπτύξει ένα πολυεπίπεδο εικαστικό έργο, με ιδιαίτερη έμφαση στις εγκαταστάσεις και την φωτογραφία. Εχει δείξει δουλειά της πολλές εκθέσεις και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

rebel2

rebel4

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό Πέμπτη, Παρασκευή (11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00) και Σάββατο (11.00 - 15.00), κατά τις ημερομηνίες της λειτουργίας της, με ελεύθερη είσοδο, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Μαΐου 2015.