The Art of Zhen Shan Ren - Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας

The Art of Zhen Shan Ren The Art of Zhen Shan Ren

Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στις 7 μ.μ, στην αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τέχνης με τίτλο: The Art of Zhen Shan Ren. (Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας). Την έναρξη της έκθεσης θα συνοδεύσει μουσική με άρπα.

Η Τέχνη του Τζεν Σαν Ρεν συγκεντρώνει τα έργα δεκαοκτώ καλλιτεχνών, οι οποίοι επί το πλείστον είναι Κινέζοι. Κοινό στοιχείο τους είναι η εξάσκηση της παραδοσιακής μεθόδου Φάλουν Ντάφα, γνωστή και ως Φάλουν Γκονγκ, το οποίο μέχρι το 1999, περισσότεροι από εβδομήντα εκατομμύρια Κινέζων το είχαν ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους. Παρ'όλα αυτά, στις 20 Ιουλίου του 99' ο τότε Κινέζος ηγέτης Τζιάνγκ Ζεμίνγκ, παρακάμπτοντας το νόμο το κατέστειλε δια της βίας και όσοι το εξασκούσαν διώχτηκαν βάναυσα ανεξαιρέτως των καλλιτεχνών, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας μέσω της νεο-αναγεννησιακής τους τεχνοτροπίας, τα φωτεινά σημεία του εσωτερικού κόσμου τους αλλά και τα σκοτεινά σημεία γεγονότων για την Κίνα του 21ου αιώνα που αποκρύπτονται από το ευρύ κοινό.

Η έκθεση απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Ειδικότερα, στους λάτρεις της τέχνης, και σε όσους αναζητούν νέα μονοπάτια στις καλές τέχνες, σε όσους ενδιαφέρονται για μια τέχνη που να αντικατοπτρίζει κοινωνικά θέματα με μηνύματα και για όσους ενδιαφέρονται ευρύτερα για την ανθρώπινη κατάσταση ύπαρξης και την ικανότητα ενός ανθρώπου να ξεπερνά
αντιξοότητες. Εκείνοι που ασχολούνται με τον σύγχρονο κόσμο, ιδίως στην Κίνα, θα βρουν μια ιδιαίτερη σημασία στα θέματα που αναπαριστώνται. Αυτά που η τέχνη τους απεικονίζει εκτυλίσσονται εκεί αυτή τη στιγμή και είναι όλα πραγματικά γεγονότα.

  • Οργάνωση Έκθεσης : Ελληνική Ένωση Φάλουν Ντάφα
  • Ιστότοπος Έκθεσης :gr.falunart.org


Η έκθεση θα κλείσει την κυριακή με μουσική (πιανό) και μαθήματα κατασκευής χάρτινων λουλουδιών λωτού ( origami - σύμβολο αγνότητας) που στην προκειμένη περίπτωση συμβολίζει και συνδυάζεται με το θέμα της έκθεσης που απεικονίζει πως μέσα σε τόσες δυσκολίες ένας άνθρωπος καταφέρνει να αναδυθεί στην επιφάνεια έχοντας ως όπλο την εσωτερική του δύναμη. Ακριβώς όπως το λουλούδι λωτού αναδύεται από τον βούρκο!

Πληροφορίες
The Art of Zhen Shan Ren
(Η τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας)

Διάρκεια έκθεσης : 2 Μαρτίου – 8 Μαρτίου 2015

Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου
Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος
'Ωρες λειτουργίας :
Δευτέρα – Παρασκευή : 10 π.μ - 2 μ.μ & 4 μ.μ - 10 μ.μ
Σάββατο – Κυριακή : 11 π.μ - 10 μ.μ

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια