Μάρμαρος ΙΙ: Ομαδική έκθεση στη Myrό Gallery

Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη να παρουσιάζει την έκθεση "Μάρμαρος ΙΙ", φιλοξενώντας τα έργα 22 Ελλήνων και ξένων γλυπτών που συνδέονται με την πλατφόρμα ανάδειξης του Ελληνικού μαρμάρου και της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο της Greek Marble Initiative, και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ.

Σε συνέχεια της περυσινής εξαιρετικά επιτυχημένης από κάθε άποψη έκθεσης, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον από το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και από το εξωτερικό, στην έκθεση θα παρουσιαστούν νεότερα έργα κυρίως σε μάρμαρο αλλά και σε μπρούντζο. Στην έκθεση θα συμμετέχουν διεθνή ονόματα της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες.

Πρόκειται για τους: Giorgie Cpajak, Ciprian Hopirtean, Albena Mihaylova, Andrej Mitevski, Kamen Tanev, Γαβριήλ Ανδρονικίδη, Μιχάλη Βουζουνεράκη, Γιώργου Ηλιόπουλου, Φίλιππου Καλαμάρα, Γκέλα Κεσσίδη, Γιώργου Κικώτη, Τάσου Λεόνογλου, Παρασκευά Μάγειρα, Αντώνη Μαγκριώτη, Γιάννη Μανικάτη, Γκίβη Μιχαηλίδη, Γιάννη Μπίζα, Βαλασία Ντόντουλου, Στράτου Πάλλα, Μαρίας Παπαδήμου, Τζένης Σκάλκου, Οδυσσέα Τοσουνίδη.

Η Greek Marble Initiative είναι μια πρωτοβουλία του Σταύρου Μυρωνίδη και των συνεργατών του με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού γλυπτικού μαρμάρου σε όλο τον κόσμο, αλλά και την ενδυνάμωση της σύγχρονης γλυπτικής σε μάρμαρο. Πολλοί διεθνώς καταξιωμένοι γλύπτες έχουν συνδεθεί με την Πρωτοβουλία, παράγοντας τόσο στο πλαίσιο του θερινού συμποσίου, και για την έκθεση, όσο και ανεξάρτητα, πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο , διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας διεθνούς συνεργασίας που έχει εγκαινιαστεί από την πρωτοβουλία. To καλοκαίρι του 2014 έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House, στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης, το 2ο Διεθνές Συμπόσιο της Πρωτοβουλίας. Συνολικά μέχρι σήμερα στα πλαίσια των Συμποσίων έχουν παραχθεί περισσότερα από 400 πρωτότυπα έργα καλλιτεχνικής έμπνευσης των δημιουργών τους, σε μικρά και μνημειακά γλυπτά .

Επισημαίνεται ότι στα εγκαίνια θα παραβρεθούν όλοι οι γλύπτες, ενώ, παράλληλα με την έκθεση θα υπάρχουν και multimedia εγκαταστάσεις καθώς επίσης άλλο πληροφοριακό υλικό για τις δράσεις. Η έκθεση στην Myrό Gallery έχει στόχο να ενημερώσει το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης για τις δράσεις της Πρωτοβουλίας και να εξοικειώσει τους συμπολίτες μας με την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, δηλαδή με την "βασίλισσα των τεχνών" όταν αυτή έχει υλοποιηθεί επί του "βασιλιά των υλικών".

Εξάλλου, η Myrό Gallery ενθαρρύνει τις επισκέψεις γκρουπ για ξενάγηση , σχολείων, και κάθε άλλη ομάδα που επιθυμεί κάτι ανάλογο. Για αυτή την δυνατότητα θα πρέπει να επικοινωνείτε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της κ. Πάρη Καπράλο (6948813460) για ραντεβού.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά βιογραφικά των συμμετεχόντων στην έκθεση, αλλά και για την Πρωτοβουλία, μπορείτε να επισκεφτείτε τo blog της Greek Marble Initiative που βρίσκεται στην διεύθυνση greekmarbleinitiative.blogspot.gr (στα αγγλικά).

 thumbnail

  • Τοποθεσία: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης
  • Ημερομηνία: Εγκαίνια: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στις 20.00
  • Διάρκεια: 15 Ιανουαρίου – 14 Φεβρουαρίου 2015
  • Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00,Σάββατο 11.00 – 15.00
  • Πληροφορίες: Τηλ: 2310 269187