«Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» από το Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας Λεωνίδας Κανελλόπουλος

Οι αρχαίοι 'Έλληνες παρακολουθούσαν περιπετειώδεις μύθους στον κινηματογράφο, είχαν υπηρέτριες – ρομπότ που σέρβιραν κρασί και έβαζαν στην πόρτα τους συναγερμό. Αυτές και άλλες από τις «σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων», μέρος της κινητής έκθεσης του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κ. Κοτσανά, θα φιλοξενήσει το Πολιτιστικό Κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» από 9 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου, στις 19.00, διοργανώνεται με τη συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας και την υποστήριξη της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης - θεσμού που υλοποιεί στην Ελευσίνα προς τιμή του αείμνηστου Λεωνίδα Κανελλόπουλου, επί σειρά ετών Προέδρου της Εταιρίας.

Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τη σχετικά άγνωστη πτυχή της τεχνολογίας των αρχαίων Ελλήνων και να δώσει στους επισκέπτες τη δυνατότητα, μέσω λειτουργικών ομοιωμάτων όπως ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος, και το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη, και σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων, να ανακαλύψουν τις ομοιότητες της σύγχρονης τεχνολογίας με αυτή της αρχαίας Ελλάδας.

Τα εκθέματα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό ώστε να γίνεται κατανοητή η λειτουργία των μηχανισμών, ενώ κάποια από αυτά είναι διαδραστικά.

Η έκθεση είναι ταξινομημένη σε ενότητες και ακολουθεί όλες τις σύγχρονες πρακτικές της Παιδαγωγικής και Μουσειακής Αγωγής.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και θα υπάρχει η δυνατότητα ξενάγησης για τα σχολεία, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Δήμο Ελευσίνας (τηλέφωνο επικοινωνίας 210 55 65 615).

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 - 14:00 και 18:00 - 22:00 εκτός Δευτέρας, 25ης Δεκεμβρίου, απόγευμα 24ης και 1ης Ιανουαρίου.

Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος» Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας.

Είσοδος Ελεύθερη.

Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Idun Storrud & Viktoria Darila στην Chili Art Gallery 20 + 20 για τα 20!!! »