Εγκαίνια έκθεσης με τίτλο Intimacy Unfolding @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την φιλοξενία του κοινού project του γνωστού ρουμάνου γλύπτη Ciprian Hopirtean και της συντρόφου του στην ζωή (αλλά όχι στην τέχνη) Ελληνίδας χαράκτριας Κριστιάννας Ηλιοπούλου, και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης του την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 20.00 το βράδυ.

Η έκθεση "Intimacy Unfolding", που θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Αίθουσα των χώρων που συναποτελούν την Myrό Gallery, είναι το αφήγημα συμβίωσης δύο καλλιτεχνών. Ένας εικαστικός διάλογος που προέκυψε από την ανάγκη απεικόνισης ονείρων, συναισθημάτων και καταστάσεων που βιώνουμε ως ζευγάρι. Με το πέρασμα του χρόνου, δουλεύοντας ο ένας δίπλα στον άλλο, ανακαλύψαμε οτι έχουμε παρόμοια αντίληψη του εικαστικού χώρου, της αίσθησης της ισορροπίας του και ένα κοινό οπτικό «λεξικό».

IMG 2193

"Χαράζοντας γυναικεία σώματα σε μέταλλο, σμιλεύοντας αντρικές φιγούρες σε μάρμαρο, η ανάγκη μας είναι ίδια – της αυτογνωσίας και της κατανόησης της κρυφής πλευράς της ζωής, της δύναμης να βλέπουμε πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων. Χρησιμοποιούμε τα ίδια σύμβολα, βαθιά συνδεδεμένα με την υπαρξιακή μας υπόσταση. Η πύλη με την συμμετρία της σαν πέρασμα ανάμεσα σε δύο πραγματικότητες και το σύμβολο του απείρου σαν μια υπενθύμιση της ευθραυστότητάς μας και της αναζήτησης μιάς ανώτερης ψυχικής δύναμης. Η σφαίρα και ο κύκλος, σύμβολα της ολοκλήρωσης και της τελειότητας, το τρίγωνο με την διπλή υπόσταση της φύσης του - αρσενική και θηλυκή, το τετράγωνο που συμβολίζει την Γη, το σώμα και την ύλη". Παρ'όλο που χρησιμοποιούμε διαφορετικά υλικά και μέσα εκφράσεων και παρά τις διαφορετικές καταβολές τους, τα έργα μας καταλήγουν να συναντιούνται στη βάση μιας κοινής αισθητικής και ποιότητας. Η εικόνα είναι μια εξομολόγηση και ένας καθρέφτης γυρισμένος προς τον εαυτό μας και προς τον άλλον ταυτόχρονα και μας βοηθάει να κατανοούμε καλύτερα την βαθιά σχέση που έχουμε σαν ζευγάρι και σαν εικαστικοί, μαζί και ξεχωριστά. Και για τους δύο μας η δημιουργία είναι ένας σημαντικός δρόμος που οδηγεί στη βίωση του μυστηρίου της ύπαρξης. Με αυτόν τον τρόπο η συνύπαρξή μας γίνεται πιο ουσιαστική κάθε μέρα. Αυτή η έκθεση είναι μέρος του κοινού ταξιδιού ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Αντικρίζοντας ο ένας τον άλλο, δημιουργούμε τους προσωπικούς μας μύθους σε κάθε βήμα, οδεύοντας μαζί πρός μιά εσωτερική ελευθερία πέρα από τα προσωπικά μας όρια", γράφουν σε κοινή τους δήλωση οι καλλιτέχνες.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2014, είναι επισκέψιμη κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Myrό Gallery (Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00) και είναι Ελεύθερη Είσοδος για το κοινό.