Έκθεση με τίτλο «Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ

Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΣΩΤΗΡ» σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. διοργανώνουν πανελλήνια έκθεση εικαστικής έκφρασης με τίτλο «Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση» από τις 30/05 έως τις 11/06/2014.

 

Μέσω όλων των μορφών τέχνης τα άτομα με αναπηρίες μεταφράζουν εικαστικά τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, τα όνειρα και τις βαθύτερες επιθυμίες τους. Πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και τεχνικές και δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα τους.

Τα άτομα με αναπηρίες -όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές- μπορούν να αναπτύσσουν ξεχωριστές δυνατότητες και δεξιότητες, αρκεί να βρεθούν σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο, αφού τις διερευνήσει και τις φέρει στην επιφάνεια, στη συνέχεια να τις αξιοποιήσει, έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή όχι μόνο η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και η συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, για μια όσο το δυνατόν περισσότερο ισότιμη κοινωνική εξέλιξη.

AFISA 
 

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ. Αγίου Δημητρίου 159Α, 546 36 Θεσσαλονίκη τηλ.: 2310 991610, 2310 247.111 • fax: 2310 991610 • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.