Έκθεση του Mark Hadjipateras

Mark Hadjipateras Mark Hadjipateras

Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, το Φουγάρο εγκαινιάζει τη FOUGARO THE GALLERY Nafplion με μια μεγάλη ατομική έκθεση του γνωστού εικαστικού Mark Hadjipateras. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 3 Αυγούστου 2014.

Θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέτοιου μεγέθους έκθεση του Mark Hadjipateras. H παρουσίαση πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία της γκαλερί a.antonopoulou.art.

Η έκθεση παρουσιάζει δουλειά των τελευταίων έξι ετών και περιλαμβάνει έργα γλυπτά και επιτοίχια, πολλά από τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά ή έχουν φτιαχτεί ειδικά για αυτή.

Περισσότερα από 100 έργα, κυρίως γλυπτά μικρών και μεγάλων διαστάσεων από fiberglass, μπρούντζο και αλουμίνιο, μονοτυπίες λαδιού και έργα σε καμβά, θα εκτεθούν στο μοναδικό αυτό χώρο 300 τμ. του Φουγάρου, που θα ανοίξει για πρώτη φορά επίσημα στο κοινό.

  • Επιμέλεια έκθεσης: Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου & Mark Hadjipateras
  • Κείμενο καταλόγου: Χριστόφορος Μαρίνος
  • Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής

Η έκθεση θα πλαισιωθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από τα Εργαστήρια του Φουγάρου και θα οργανώνονται ξεναγήσεις για σχολεία και επισκέπτες.

FOUGARO THE GALLERY Nafplion

Με επιφάνεια 300 τμ και ύψος 5,5 μ, η FOUGARO THE GALLERY Nafplion, που ολοκλήρωσε τις κτιριακές της εγκαταστάσεις πρόσφατα, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενιαίους εκθεσιακούς χώρους που διαθέτει σήμερα η χώρα μας. Πρόκειται για το κεντρικό κτίριο του ιστορικού βιομηχανικού συγκροτήματος «Ανθός», όπου στεγάζεται το Φουγάρο. Στο χώρο αυτό έχουν ήδη φιλοξενηθεί 2 σημαντικές CRAFT FAIR από το 2012.

Κύτταρο του Φουγάρου, η FOUGARO THE GALLERY Nafplion θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Χώρος Ζωής και Τέχνης, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, δρώμενα συναυλίες, εκθέσεις. Το εκθεσιακό πρόγραμμα θα έχει ως κεντρικό άξονα τη Σύγχρονη Τέχνη, φέρνοντας κοντά στο ευρύ κοινό ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Θα γίνονται επίσης περιοδικές εκθέσεις από ιδιωτικές συλλογές και Μουσεία.

Πληροφορίες
Εγκαίνια της FOUGARO THE GALLERY Nafplion
με έκθεση του
MARK HADJIPATERAS
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Διάρκεια έκθεσης: 14 Ιουνίου - 3 Αυγούστου 2014
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Κυριακή 18.00 - 23.00
Είσοδος Ελεύθερη

FOUGARO ΤΗΕ GALLERY
Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 27520 47300,
www.fougaro.gr
www.facebook.com/To.Fougaro

Έκθεση εικόνων

Mark Hadjipateras