Αναδρομική έκθεση Χαρακτικής του Παναγιώτη Τέτση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Αναδρομική έκθεση χαρακτικής -του γνωστού ζωγράφου- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΕΤΣΗ ''Χαλκογραφίες''στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από 3 Απριλίου-30 Μαΐου 2014.

«Τα μάτια με τροφοδοτούν. Μια τυχαία ματιά μπορεί να μου αποκαλύψει το δρόμο για μια σειρά δουλειάς ... »

Η έκθεση περιλαμβάνει 76 χαρακτικά έργα του εικαστικού καλλιτέχνη, που ανήκουν στη συλλογή του Ιδρύματος. Τα έργα της έκθεσης δίνουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της χαρακτικής δημιουργίας του Π. Τέτση, από την πρώτη καλλιτεχνική περίοδο έως και τη δεκαετία του 1980.

PROSKLHSH-TETSHS PEIRAIA WEB

Γεννημένος στην Ύδρα το 1925 ο καλλιτέχνης ανήκει στη γενιά του '40. Φοιτά αρχικά στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι. Εκεί, κατά τα έτη 1953-1956 μαθητεύει στην Ecole des Beaux-Arts, κοντά στον χαράκτη E. J. Goerg. Από εκείνη την περίοδο ξεκινά την ενασχόληση του με την χαρακτική. Αν και άριστος «χειριστής» του χρώματος, επιδίδεται με την ίδια δεξιοτεχνία στα χαρακτικά έργα γιατί, όπως εκείνος χαρακτηριστικά λέει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα: «Με το ασπρόμαυρο βλέπεις περισσότερο από όσα με το χρώμα. Το χρώμα δε σε αφήνει να πας πιο πέρα. Όταν βλέπεις το ασπρόμαυρο μετέχεις περισσότερο, γίνεσαι πιο ενεργός, ανοίγουν τα φτερά της φαντασίας σου, συνεργάζεσαι κατά κάποιον τρόπο».

  • Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00 , Σάββατο-Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα κλειστά