Ομαδική έκθεση νέων εικαστικών στο Mουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών σας προσκαλούν στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης: «Εργοστάσιο Τσαλαπάτα: Παράγοντας Τέχνη», που θα πραγματοποιηθούν στις 28 Μαρτίου 2014 και ώρα 16:00 μμ. στο Mουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα (Βόλος, Νότια Πύλη).

 

Στην έκθεση «Εργοστάσιο Τσαλαπάτα: Παράγοντας Τέχνη», 18 νέοι εικαστικοί δημιουργούν μια σειρά έργων, συνομιλώντας με τον χώρο του μουσείου υπενθυμίζουν το παρελθόν του, επιχειρούν να διαβάσουν το μέλλον του. Ο άλλοτε βιομηχανικός χώρος ξαναζωντανεύει σε μια συνάντηση με την σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Έχοντας ως ερέθισμα τόσο την επεξεργασία της πρώτης ύλης και το τελικό προϊόν, όσο και το ανθρώπινο δυναμικό του εργοστασίου, τα έργα των φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. συνδιαλέγονται έντονα με το χώρο, πυροδοτώντας νέες αναγνώσεις.

10151203 10202984474349958 975574424 n

Ο επισκέπτης, ακολουθώντας την διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, συναντά μια πληθώρα εικαστικών μέσων, όπως η εγκατάσταση, το video, η ζωγραφική και η γλυπτική. Με αυτή την πλούσια και γλαφυρή γλώσσα, οι καλλιτέχνες κοινωνούν την δική τους εμπειρία στο κοινό, μετατρέποντας το βιομηχανικό μουσείο σε εικαστικό εκθεσιακό χώρο και κατά συνέπεια σε πεδίο διανοητικής δράσης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Βατσάκη Ευαγγελία,
Δαγκλής Πραξιτέλης
Καζατζίδης Ίων
Kατσαμπέρη Νικολέττα
Λαλές Κώστας
Λαλές Πέτρος
Λιόντου Αιμιλία
Λόη Αγγελική
Μαριανού Θέτις
Μουράτη Αγγελική
Μωραΐτη Αιμιλία
Νικολαϊδη Δανάη
Πετρανάκη Άντα
Ρέππα Νόρα
Σαμψάκη Φιλιώ
Σκλέπα Ζωή
Σταθόπουλος Νίκος
Φιλίππου Απόστολος
  • Επιμέλεια έκθεσης: Βουβάκη-Μανουσάκη Χριστίνα, Λιτσαρδοπούλου Χριστίνα, Φορτάτου Μαριλένα
  • Τον συντονισμό και την εποπτεία της ομάδας των φοιτητών είχαν οι καθηγητές της Α.Σ.Κ.Τ., Τιτίκα Σάλλα, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Μανουσάκης και Βασίλης Βλασταράς.

Διάρκεια έκθεσης: 28/3/2014 έως 1/6/2014
Καθημερινά 10:00-17:00 (Εκτός Τρίτης)
Τηλ. Μουσείου: 24210 29844