Έκθεση Φωτογραφίας Αρμενικής Αρχιτεκτονικής του Zaven Sargsyan

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Αρμενίας, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου Φιλίας και Συνεργασίας των πόλεων Αθήνας και Ερεβάν, παρουσιάζουν την έκθεση «Αρμένικη Αρχιτεκτονική» του φωτογράφου και ιδρυτή του «Μουσείου Parajanov» Zaven Sargsyan, από 14 έως 27 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η έκθεση αποτελείται από 40 φωτογραφίες, οι οποίες κάνουν γνωστά στον επισκέπτη τα στοιχεία της Αρμένικης Αρχιτεκτονικής, καθώς αυτή καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στον συγκεκριμένο πολιτισμό. Μέσα από τα αρχιτεκτονήματα διακρίνεται η ευφυΐα, η δημιουργικότητα και η έμπνευση που προβάλλονται με το στοιχείο της πέτρας και του σχεδίου του κάθε οικοδομήματος. Αρχιτεκτονήματα στην πόλη, στα δάση, πάνω σε απόκρημνα μέρη και στην ύπαιθρο καταφέρνουν να είναι κομμάτι της φύσης.

Ο Zaven Sargsyan σημειώνει: «Η αρχιτεκτονική κατέχει μοναδική θέση στον Αρμένικο Πολιτισμό. Από αρχαιοτάτων χρόνων, οι Αρμένιοι υπήρξαν ακαταμάχητοι κατασκευαστές και επέλεξαν να εκφράσουν την επινοητικότητά τους, τη δημιουργικότητα και τις φιλοδοξίες τους κατά κύριο λόγο μέσα από την πέτρα και το κονίαμα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέτρητα μνημεία σώθηκαν μέχρι τις μέρες μας, κάποια άθικτα και άλλα ερειπωμένα, για να επιβεβαιώσουν, με την κλασσική τους αξιοπρέπεια, τη θέληση των κατασκευαστών τους να υπερισχύσουν της φθοράς και των καταστροφών που προκαλούν ο άνθρωπος και η φύση.»

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Μαρτίου, ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 έως 27 Μαρτίου 2014
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο – στάση Μετρό : Κεραμεικός, τηλ. 210 3452150
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή 10:00 – 14:00

Έκθεση εικόνων