Έκθεση ζωγραφικής του Σίμη Γκατένιο @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery έχει την τιμή να φιλοξενεί τη νέα σειρά έργων του Θεσσαλονικιού ζωγράφου Σίμη Γκατένιο με τίτλο "Virus" στο Project Room της και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 στις 20.00.

Στη νέα σειρά έργων του ζωγράφου κυριαρχούν η σχέση του αρσενικού με το θηλυκό, του έρωτα και του θανάτου, του χώρου και του χρόνου, είναι σημεία αναφοράς πάνω στα οποία ο Γκατένιο χτίζει γέφυρες με την προηγούμενη σειρά του "Primitive fear". Όπως και στην προηγούμενη δουλειά του, κυριαρχούν τα σύμβολα, οι αρχέγονοι φόβοι, τμήματα από ζώα με φαλλικές προεκτάσεις. Η σφαίρα συναντάται σε πολλά από τα έργα του συναρτώμενη με τις συμπαντικές και τις μαγικές προεκτάσεις που τις αποδίδονται στο πέρασμα των αιώνων, ή απλά ως ήλιος ή πλανήτης. Κάθε στοιχείο στα έργα του μοιάζει άρρηκτα δεμένο, εντύπωση στην οποία συμβάλλουν ευθείες, καθιστώντας κάθε τι που υπάρχει αναπόφευκτα αιχμάλωτο. Ο εικαστικός χώρος είναι γεμάτος με επαναλαμβανόμενες εμμονικές γραμμές. Η φόρμα κυρίως κλειστή με συμβολικές και εμβληματικές διαθέσεις.

PR

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Σίμης Γκατένιο γεννήθηκε το 1976 στην Θεσσαλονίκη, όπου ζεί και εργάζεται, μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε 8 ομαδικές εκθέσεις και είναι κάτοχος του Diplome National d'Arts Plastiques ecole de Saint Etienne που βρίσκεται στην Γαλλία. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 22 Μαρτίου 2014 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας της γκαλερί, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.