Ομαδική Έκθεση Καλλιτεχνών «Το σώμα ως Τόπος Παρουσίας και Απουσίας»

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση καλλιτεχνών «Το σώμα ως Τόπος Παρουσίας και Απουσίας» στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, από 3 έως 12 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Εργαστηριακής Μονάδας Οικολογικής Ψυχολογίας και Βιωματικής, Ευρετικής και Διαλογικής-Επικοινωνιακής Ψυχοπαιδαγωγικής του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Έρευνας του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης με αφορμή τη θεματική του Διεπιστημονικού Συμποσίου που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετικό ενδιαφέρον στη Χώρα της Άνδρου στις 13 & 14 Ιουλίου 2013 με τίτλο: «το σώμα ως τόπος δημιουργίας κοινωνικών νοημάτων: εφαρμογές στις κοινωνικές επιστήμες, την τέχνη, την εκπαίδευση και στις επιστήμες υγείας».

Στην έκθεση θα συμμετέχουν 24 Έλληνες Καλλιτέχνες διεκδικώντας στο ερευνητικό και εικαστικό πεδίο την ανάλυση του σώματος μέσω μικτών τεχνικών και αντιλήψεων που αναπαριστούν υπαρξιακά τη βαθύτερη έννοια της ίδιας της ύλης του σώματος με αναφορές στο πάσχον σώμα, το αθώο και ένοχο, το υλικό και άυλο, το ερωτικό και της λήθης, της σιωπής και διάθεσης, του εγκλωβισμού και της αναζήτησης, της εικόνας που ανακαλύπτει γλώσσα επικοινωνίας με το σώμα για το σώμα σε ένα πολύπλευρο φάσμα ποιητικής και αισθητικής στην αρμονία του σώματος και της τέχνης.

Τα αποτελέσματα Διεπιστημονικού Συμποσίου θα ανακοινωθούν την ημέρα των εγκαινίων από τον Καθηγητή Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Μάριο Α. Πουρκό.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι:
* Μ. Αναστασάκος * Μ. Βάρελης * Μ. Γιαννακάκη * Μ. Γρηγοριάδη * Σ.Δρυγιαννάκη * Α. Δουβέρη * Μ. Ζαχάρωφ * Κ. Καλόγρη * Κ. Κουκλινού* Σ. Κουκουλάκη * Δ. Κουμαντάκη * Μ. Μαραβελάκη * Κ. Μπολιεράκη * Κ. Παγωμένος * Ε. Παπαϊωάννου * Μ. Παρασκευάς * Γ. Σαλταφέρος* Χ. Σκεπετζή * Β. Σπυρούλη * Γ. Στεφανάκις * Ε. Τατάκη * Β. Τζερμιάς * Κ. Τσεμπελή * Η. Χαρίσης

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 19.30
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Έκθεση εικόνων