“Στο περιθώριο”: Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Σπυριδάκη

Η Ειρήνη Σπυριδάκη διοργανώνει την τρίτη ατομική της έκθεση με τίτλο "Στο περιθώριο" στο χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο από 16 έως 31 Ιουλίου 2013.

Στόχος της εικαστικού είναι να αποδώσει ζωγραφικά το αίσθημα που βιώνει ο άνθρωπος, ο οποίος αίφνης τίθεται στο περιθώριο της ίδιας του της ζωής.
Φιγούρες ανθρώπων που αισθάνονται ότι οι επιλογές τους οδηγήθηκαν σε ναυάγιο, που βιώνουν τη ματαίωση των επιθυμιών τους και οφείλουν να ανακαλύψουν το ψυχικό σθένος ώστε να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, ανήκουν θεματολογικά στο επίκεντρο της έκθεσης.

Διάρκεια Έκθεσης: 16-31 Ιουλίου 2013
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00 – 13:30 / 18:00 – 21:00
και Σάββατο 9:00 – 13:30
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 7:00 μ.μ.

eirini-spiridaki-1

Βιογραφικό:

Η Ειρήνη Σπυριδάκη (www.spyridaki.gr) γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκανε μεταπτυχιακά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και έχει παρακολουθήσει μαθήματα Ιστορίας Μοντέρνας Τέχνης. Μαθήτευσε στο εργαστήρι ζωγραφικής του Αζαρία Μαδανιάν, λέκτορα αισθητικής αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις, αποσπώντας επτά διακρίσεις σε διαγωνισμούς και έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής ΑΠΘ.Είναι μέλος της Ελληνογαλλικής ένωσης καλλιτεχνών "NAUTE" (New Artists' Union Travelling Through Europe), καθώς και της ομάδας καλλιτεχνών "Mediterranean Artists". Παράλληλα μετέχει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού τέχνης Artmagazine.gr