Έκθεση Ζωγραφικής Κωνσταντίνας Βαλερά

Έκθεση Ζωγραφικής Κωνσταντίνας Βαλερά Κωνσταντίνα Βαλερά

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει, στο Κέντρο Τεχνών από 31 Μαΐου έως 16 Ιουνίου την έκθεση ζωγραφικής της Κωνσταντίνας Βαλερά με τίτλο «Ανυπόταχτες Μαρτυρίες».

Η έκθεση αποτυπώνει τη σύγχρονη ματιά της ζωγράφου πάνω στο έργο τριών φωτογράφων, που με το φακό τους απαθανάτισαν στιγμιότυπα μιας δύσκολης εποχής για τη χώρα μας, του Εμφυλίου, που σημάδεψε τη νεοελληνική πραγματικότητα. Η καλλιτέχνης με ακανόνιστες πινελιές, αποτυπώνει σκαιές φιγούρες που ακροβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με το ανυπόταχτο πνεύμα τους και την περίσσια ικμάδα της ψυχής τους πασχίζουν να διεκδικήσουν μια δίκαιη ζωή φλερτάροντας καθημερινά με τον θάνατο. Οι Ανυπόταχτες Μαρτυρίες είναι μια απόπειρα αποτύπωσης με έντονα χρώματα, ανυπόταχτων ψυχών που στοχοθετεί στη μεταφορά του κοινού από το ιστορικό παρόν ανεβάζοντας το στις μυστικές περιδιαβάσεις της φοβερής μοίρας κάποιου ατομικού «προορισμού». Οι τύποι των ονείρων και η ανάληψη ευθυνών του απέναντι της ιστορίας είναι μέρος αυτού του πεπρωμένου....

Η καλλιτέχνης παντρεύοντας την εξπρεσιονιστική πινελιά με τα έντονα χρώματα καταδεικνύει την αισιόδοξη θέαση της ζωής με ένα υπερεαλιστικό ύφος αντλώντας ωστόσο στοιχεία απ΄την ιστορική εμπειρία.

Ορισμένα έργα της ζωγράφου:

Κ. Βαλερά 2

Κ

Κ.Βαλερά 3

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 31 Μαΐου ώρα 7.30μμ
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο: 10.00 –20.00, Κυριακή 10.00 – 14.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.