Η Μίνα Ορφανού δημιουργεί για τους «Ορίζοντες»

Μίνα Ορφανού Μίνα Ορφανού

Η Μίνα Ορφανού δημιουργεί για το φιλανθρωπικό οργανισμό Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Η καταξιωμένη ηθοποιός και ζωγράφος αφιερώνει δεκαπέντε συλλεκτικά έργα της, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση για την μεταστέγαση του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα) θα διαρκέσει από την Παρασκευή 22 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013 (Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 19.00 - 00.00).

Τα επίσημα εγκαίνια- παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σε μια ανοικτή προς το κοινό εκδήλωση, στους χώρους του Booze την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και ώρα 20.00. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα στην οποία έχει πρωταγωνιστήσει η καλλιτέχνις, ενώ παράλληλα θα μιλήσουν όλοι οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες της και εκπρόσωποι του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «Ορίζοντες».

afisa-orfanou

Το θέμα της έκθεσης «Ορίζοντες/Αναδρομική», η Μίνα Ορφανού, το εμπνεύστηκε από το Κέντρο και περιλαμβάνει έργα που αντικατοπτρίζουν την ψυχή και την πολυδιάστατη προσωπικότητα της ζωγράφου αποτυπωμένα με έναν ιδιαίτερο - μοναδικό τρόπο που προκαλούν συγκίνηση στο θεατή.

Το Κέντρο απευθύνεται σε άτομα με αυτισμό, νοητική στέρηση και σύνδρομο down, από 15 ετών και άνω. Απασχολούνται σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και παράλληλα ενισχυτικά προγράμματα (www.keepea.gr).

Μέσα από την εκδήλωση αυτή, το κοινό προσκαλείται να στηρίξει το έργο του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας πολυετής σκοπός - η μεταστέγασή του σε νέες εγκαταστάσεις του Δήμου Ηλιούπολης. Επίσης, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται για να βελτιώσουν τις συνθήκες εκπαίδευσης και διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρίες.

Μέρος των έσοδων της πώλησης των έργων θα διατεθούν στο Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες».

Πληροφορίες
Η Μίνα Ορφανού δημιουργεί για τους «Ορίζοντες»
Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα)
Επίσημα εγκαίνια: Τρίτη 26/3 ώρα 20.00
Διάρκεια έκθεσης: Παρασκευή 22/3/2013 έως και Κυριακή 31/3 2013
Ώρες: καθημερινά από τις 19.00 - 00.00
Είσοδος Ελεύθερη

Η έκθεση της Μίνας Ορφανού πραγματοποιείται, για το φιλανθρωπικό οργανισμό Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ». Το Art magazine, υποστηρίζει τον φιλανθρωπικό σκοπό, ως χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Σχετικά με το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» (www.keepea.gr)

Το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.ΕΠ.Ε.Α.) «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι αναγνωρισμένο ως Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο (Φ.Ε.Κ. 2172/17.12.1999) και λειτουργεί στον Άγιο Δημήτριο Αττικής υπό την εποπτεία της Δ/νσης Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας και της Περιφέρειας Αττικής.
Παρέχει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανοικτού τύπου από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό: ψυχίατρο, ψυχολόγους, κοινωνικό λειτουργό, ειδικούς θεραπευτές, ειδικούς εκπαιδευτές, γυμναστές και βοηθητικό προσωπικό.
Απευθύνεται σε νέους και νέες άνω των 15 ετών με νοητική υστέρηση, αυτισμό μέσης ή υψηλής λειτουργικότητας και Σύνδρομο Down.
Βασικοί μας στόχοι είναι:

  • η ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας των εκπαιδευομένων μας,
  • η κοινωνικοποίησή τους μέσω της συμμετοχής τους σε πολιτιστικές- αθλητικές δραστηριότητες και ποικίλα δρώμενα,
  • η ένταξη και υποστήριξή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα προ-επαγγελματικής κατάρτισης με την συμμετοχή τους σε εξειδικευμένα εργαστήρια, καθώς και
  • η διεκδίκηση των προϋποθέσεων εκείνων που απαιτούνται για μια φυσιολογική και αξιοπρεπή ζωή των ατόμων αυτών, των οικογενειών τους και γενικότερα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Τελικό ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε τους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής, στηριζόμενα στον εαυτό τους.
Το Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» δημιουργήθηκε το 1998 από γονείς ατόμων με αναπηρία, διοικείται από 7μελές Συμβούλιο και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σχετικά στοιχεία για την καλλιτέχνιδα Μίνα Ορφανού:

Μίνα ΟρφανούΗθοποιός. Έγινε γνωστή με την συγκλονιστική της ερμηνεία στο ρόλο της Στρέλλας στην ομώνυμη ταινία του Πάνου Κούτρα. Η Μίνα Ορφανού είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που γνώρισε τέτοια μέινστριμ επιτυχία και αποδοχή. Φέτος με την ερμηνεία της σε πετυχημένη σειρά, με τις συνεντεύξεις της και τις εμφανίσεις της άνοιξε μια πόρτα για όλα τα διαφυλικά άτομα: Μια ιστορική στιγμή: Η Μίνα Ορφανού κερδίζει το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου (2010) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, για την ερμηνεία της στη Στρέλλα. Παράλληλα πρωταγωνίστησε σε γνωστή θεατρική παράσταση στο Από Μηχανής Θέατρο. Αυτή είναι η 12η ατομική της έκθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Βικτώρια Ζώινα, Σύμβουλος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων
6944909288, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμητρα Γρηγορέα, Οργάνωση Παραγωγής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες»
Μουλού Ισμήνη, Κοινωνική Λειτουργός 6947316646
Τηλ./fax: 210-9766144, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων