Έκθεση έργων για… χαρούμενα παιδιά και νέους

Έκθεση προσφοράς έργων τέχνης και λόγου Έκθεση προσφοράς έργων τέχνης και λόγου

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τα «Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα», διοργανώνουν από την 1η έως τις 10 Μαρτίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων, έκθεση έργων τέχνης για την ενίσχυση των δράσεων της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για τις εμψυχωτικές και δημιουργικές δραστηριότητες που διοργανώνονται για παιδιά και νέους και κυρίως για τη δωρεάν φιλοξενία 140 παιδιών οικονομικών μεταναστών και προσφύγων, από την Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν τα καλοκαίρια.

Καταξιωμένοι και νέοι, ταλαντούχοι εικαστικοί καλλιτέχνες-συνεχίζοντας την παραδοσιακά στενή σχέση των καλλιτεχνών με τα έργα του π. Γεωργίου Πυρουνάκη - προσέφεραν έργα τους ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται για τις δράσεις των «Χαρούμενων Παιδιών - Χαρούμενων Νιάτων». Οι Γ. Βαρλάμος, Γ. Βακιρτζής, Ε. Μελά, Μ. Παντελιάς, Κ. Ρόκος, Ρ. Σαρελάκου. Ν. Δεσεκόπουλος, Γ. Ζιάκας, Μ. Κατζουράκης, Α. Κέπετζης, Α. Κυριακούλης, Χ. Μπότσογλου, Β. Παπατσαρούχας, Μ. Πρέκα, Ν. Σιότροπου, Ε. Χατζημιχάλη, Α. Κομιανού και ακόμα 50 καλλιτέχνες προσφέρουν τα έργα τους, τα οποία μαζί με βιβλία σημαντικών εκδοτικών οίκων, περιλαμβάνονται στην 22η Έκθεση Προσφοράς Έργων Τέχνης και Λόγου.

Τα «Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα» είναι μια Μ.Κ.Ο. με περισσότερους από 90 ενεργούς εθελοντές, η οποία από το 1932 έχει βοηθήσει περισσότερα από 15.000 παιδιά που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, έχοντας τη βοήθεια περίπου 3.000 Ελλήνων και ξένων εθελοντών.

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και ώρα 19.30

 

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων:
Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας,
τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο: 10.00–20.00, Κυριακή 10.00-14.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ετικέτες