Εργαστήρια @ metamatic:taf

Το metamatic:taf παρουσιάζει την ετήσια έκθεση Εργαστήρια που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου 2012.

 

Η έκθεση φιλοξενεί μια επιλογή έργων από πρόσφατους αποφοίτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας αποσκοπώντας να μεταδώσει το εικαστικό κλίμα που επικρατεί στη σχολή, ανοίγοντας παράλληλα ένα πολυφωνικό διάλογο ανάμεσα σε έργα νέων εικαστικών με διαφορετικό ύφος, τεχνική και προσλαμβάνουσες. Η ανάγκη ομαδικής παρουσίασης των έργων προέκυψε πρωτίστως από την έλλειψη εκθεσιακού πεδίου για τη διερεύνηση του εννοιολογικού περιεχομένου και των μορφολογικών στοιχείων της ανερχόμενης ελληνικής σύγχρονης τέχνης, θεωρώντας δεδομένο ότι η διερεύνηση αυτή μπορεί να συμβάλει αλλά και να ενισχύσει τη διαδικασία της αισθητικής πρόσληψης και κοινωνικής αποδοχής.

Στην έκθεση παρουσιάζονται ατομικά και ομαδικά έργα, τα οποία αποτελούν μέρος της πτυχιακής εργασίας των καλλιτεχνών και έχουν επιλεγεί με στόχο να καταδείξουν τις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές τάσεις που αναπτύσσονται και κυριαρχούν υπό τις παρούσες πολιτικοκοινωνικές συνθήκες στον σύγχρονο ελληνικό εικαστικό χώρο.

Μέσα από τα έργα τους οι καλλιτέχνες άλλοτε στοχάζονται και σχολιάζουν με σκωπτικότητα το παρόν και άλλοτε επαναδιαπραγματεύονται το ιστορικό και καλλιτεχνικό παρελθόν και την προβολή του στο σήμερα, ενώ δε λείπουν έργα με εσωστρεφή και ενδοσκοπικό χαρακτήρα που υπαινίσσονται μια επιθυμία - προσπάθεια φυγής σε ένα παράλληλο φαντασιακό σύμπαν. Με κύριους άξονες τον κοινωνικό προβληματισμό και τη διάπλαση της ατομικής και συλλογικής μνήμης, η έκθεση στο σύνολό της αφουγκράζεται την καλλιτεχνική ηχώ που μεταφέρουν τα πρώτα βήματα των εικαστικών της νεότερης γενιάς.

Συμμετέχοντες: Γιώργος Γύζης, Μαρία Δαγαλάκη, Μανώλης Δασκαλάκης - Λεμός, Γιάννης Δελαγραμμάτικας, Δήμητρα Δημοπούλου, Κρήνη Δημοπούλου, Νατάσα Ευσταθιάδη, Γιάννης Μουράβας, Φανή Μπήτου, Γαβριήλ Παγώνης, Γιώργος Σαμψωνίδης, Μαρία Τζανάκου, Αριστέα Χαρωνίτη, Νίκος Χατζηκωνσταντής

Επιμέλεια: Γιαλένα Κλειδαρά

metamataic: taf
Δευ-Παρ 12:00 - 21:00, Σαβ-Κυρ 12,00 έως 17:00
Νορμανού 5, 105 55 Αθήνα Μοναστηράκι
Τηλ. +30 2103238757
www.theartfoundation.gr
Είσοδος ελεύθερη
Εγκαίνια: Πέμπτη 1.11.12, 20.30
Ώρες Λειτουργίας: Δευτ-Παρ 12.00-21.00, Σαβ-Κυρ 12.00-17.00