«Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη»

Η εικαστική έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη» από τη χορογράφο και εικαστική καλλιτέχνη Αιμιλία Μπουρίτη και τη φωτογράφο Βούλα Ανδρώνη, που θα παρουσιαστεί από την Τρίτη 17 Ιουλίου έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στον πολυχώρο RED DOT, αποτελείται από εικαστική εγκατάσταση, βίντεο και έκθεση φωτογραφίας με υλικό από δύο θεματικές ενότητες.
Η πρώτη θεματική αφορά το οδοιπορικό της Αιμιλίας Μπουρίτη κατά μήκος της Ιεράς Οδού. Η καλλιτέχνης διασχίζει την Ιερά Οδό από τον Κεραμεικό μέχρι την Ελευσίνα πατώντας πάνω στα ίχνη των Μυστών και ξεδιπλώνει παράλληλα το βιομηχανικό τοπίο της Δυτικής Αττικής.

Η δεύτερη θεματική αφορά το φωτογραφικό υλικό της Βούλας Ανδρώνη από το χοροθεατρικό δρώμενο «Άρρητη Κόρη» από την «Ομάδα Αιμιλία Μπουρίτη συν+εργασία». Η φωτογράφος αποτυπώνει μέσα από το φακό της την τριπλή υπόσταση της Περσεφόνης, το Διόνυσο Ζαγρέα και την πάλη των Τιτάνων.

Η έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη» φέρνει σε διάλογο την τέχνη της φωτογραφίας, την performance και την εικαστική εγκατάσταση δημιουργώντας ένα κοινό έδαφος τεχνών.

arrhth-korh1

Η γεωγραφική θέση του πολυχώρου RED DOT, στον οποίο παρουσιάζεται η έκθεση, συμπίπτει απόλυτα με την αφετηρία της ιερής διαδρομής καθώς βρίσκεται στον Κεραμεικό και σε απόσταση αναπνοής από την Ιερά Οδό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων εστιατορίου Red Dot : 3411725

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Φωτογραφίες:




Πληροφορίες
Εικαστική έκθεση «Ιερά Οδός προς Άρρητη Κόρη»

Εγκαίνια έκθεσης : Τρίτη 17 Ιουλίου 2012, ώρα 20.30
Διάρκεια έκθεσης έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Πολυχώρος RED DOΤ
Ευμολπιδών 24 και Τριπτολέμου, Γκάζι