Myrό Vitrina | Κωνσταντίνος Δαμουλάκης

Η γκαλερί Myrό σας προσκαλεί στα εγκαίνια της εγκατάστασης του Κωνσταντίνου Δαμουλάκη στον χώρο Myrό Vitrina την Πέμπτη 10 Μαΐου στις 20.00. Μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, στον συγκεκριμένο χώρο, θα προβληθούν έργα, εγκαταστάσεις κλπ. πλήθους καλλιτεχνών, με εκθέσεις μικρής χρονικής διάρκειας, στο πλαίσιο πρωτότυπου project που πρότεινε στην γκαλερί ο γλύπτης Θανάσης Πάλλας.


Ο Κωνσταντίνος Δαμουλάκης θεωρεί την ζωγραφική ως την αρχή της δημιουργικής ροπής και της αναλυτικής αντίληψης κατά την οποία προκύπτουν οι οι εκάστοτε μορφές έκφρασης. Ο καλλιτέχνης δηλώνει ερμηνευτικά για το έργο του:

"Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που με απασχόλησαν στη ζωγραφική και ίσως ουσιαστικός καημός μου είναι η γραμμή. Η γραμμή στο δισδιάστατο επίπεδο ορίζει μέτρο, κίνηση και κατεύθυνση σκέψης, τέμνει-ενώνει και χωρίζει, διαιρεί και διαμελίζει, μαρτυρά την ποιότητα της χειρονομίας μια και οι περισσότερες γραμμές αναλόγως της ποιότητας και της πυκνότητάς τους δομούν την φόρμα. Προσπαθώντας να ορίσω ορθότερα κάποιες από αυτές τις αξίες προκύπτει ο πειραματισμός κατά τον οποίο το αποτύπωμα γίνεται υλικό (χρηστικό αντικείμενο στην προκειμένη), η χειρονομία μεταφράζεται σε διαδρομή μέσα στο δωμάτιο και το δισδιάστατο επίπεδο έχει γίνει πλέον τρισδιάστατος χώρος, όπου διαμορφώνεται αφήνοντας τον πρώτο λόγο στην κατασκευή. Η πλέξη προκύπτει ως διαδικασία άσκησης και υπομονής".

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Κωνσταντίνος Δαμουλάκης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και ασχολληθηκε με τη ζωγραφική και το graffiti από μικρή ηλικία. Φοιτά από το 2005 στην Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα έχει εργαστεί ως tattoo artist. Καθ' όλη την διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα και χαρακτικά.

IMG 6443Χορηγοί επικοινωνίας της έκθεσης είναι:
Arts & Antiques Magazine (http://artsantiquesmagazine.blogspot.com/)
Art Magazine (http://www.artmag.gr/)
in2life (http://www.in2life.gr/)