Εικαστική Έκθεση για την Αφή της Ολυμπιακής Φλογας

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για τους Αγώνες του Λονδίνου τον Μάιο και τα οικουμενικά μηνύματα που μεταλαμπαδεύει στα πέρατα του κόσμου κάθε τέσσερα χρόνια, εμπνέει τη νέα γενιά των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, γίνεται δημιουργική εικαστική γραφή και αφορμή για μια σημαντική έκθεση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Μουσείου Γουναρόπουλου στο Δήμο Ζωγράφου, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του εικαστικού Μιχαήλ Ρωμανού.


Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εικαστικές εγκαταστάσεις, από νέους καλλιτέχνες απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 8μμ.

Καλλιτέχνες
Ειρήνη Ανδρούτσου, Παναγής Αντύπας, Αγγελική Βαϊανού, Ελένη Γραφάκου, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Eιρήνη Πέννα, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Άννα Τσιβδάρη, Κατερίνα Τσίτσελα, Ιάκωβος Φιλίππου

Συνεργάζονται η καταξιωμένη φωτογράφος Fenia Labropoulou και το βραβευμένο δίδυμο από την AXDW των Celebrity Skin οι οποίοι εικονογραφούν την Α' όψη της πρόσκλησης.
Η Έκθεση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πλαίσιο της 5ης ετήσιας Athens Fine Arts Festival και υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Πληροφορίες:
Διάρκεια: 25 Απριλίου - 12 Μαϊου 2012
Χώρος: Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου
Γ. Γουναρόπουλου 6, Άνω Ιλίσια
Τηλ:210 7487657, 210 7777601
www.gounaropoulos.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Kύριοι χορηγοί επικοινωνίας:
www.ArtMagazine.gr
www.ArtInfoToday.gr
www.CultureNow.gr
www.GalleryGuide.gr
www.Forfree.gr
www.PoshFashionnews.com
www.Go-Out.gr
www.PostYourEvent.gr
www.AthensFineArtsFestival.blogspot.com
www.DromenaTechnis.blogspot.com