ΟΡΩ 3 - Αναδρομική έκθεση Λάζαρου Πάντου

Η γκαλερί Myrό παρουσιάζει από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 7 Απριλίου 2012, με την επιμέλεια του Πάρη Καπράλου, την αναδρομική έκθεση του Λάζαρου Πάντου με τίτλο "Ορώ 3" που θα περιλάβει έργα από το σύνολο της πορείας του, με στόχο να γνωρίζει το φιλότεχνο κοινό.


Το έργο του Λάζαρου Πάντου είναι εξαιρετικά πολυσχιδές και ποικίλο, τόσο ως προς τα θέματα όσο και ως προς τις σπουδές και τα υλικά, ενώ, παρόλα αυτά, η γραφή του παραμένει αναγνωρίσιμη. Στην έκθεση θα συμπεριληφθούν άνω των 40 έργων σε διακριτές κατηγορίες με βάση το ύφος, που καλύπτουν όλη την εργογραφία του καλλιτέχνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα εκτεθούν και έργα του καλλιτέχνη που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ άλλοτε, αν και αποτελούν παλιότερες δημιουργίες του. Τα έργα που περιλαμβάνονται στην έκθεση ανήκουν σε επτά διακριτές σειρές έργων του. Πρόκειται για πίνακες με αναφορά στον Οριενταλισμό, πορτραίτα αφιερωμένα στην ποίηση του Καβάφη, σπουδές στο γυμνό, αφιερώματα στην ελληνική Ακαδημαϊκή ζωγραφική του 19ου αιώνα, σύγχρονα πορτραίτα Φαγιούμ, σχέδια και μελέτες της περιόδου 2000 - 2012, και πειραματικά κολλάζ με μικτές τεχνικές.

Ο Λάζαρος Πάντος είναι ζωγράφος και φωτογράφος. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1976 - 1979) και στην Royal Academy of Fine Arts (1979 - 1981) του Λονδίνου. Μαθήτευσε επίσης κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη (1985 - 1986). Εργάζεται στον τομέα των διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών. Χρησιμοποιεί μολύβι, κάρβουνο, μικτές τεχνικές, τεχνητές παλαιώσεις σε χαρτί, εγκαυστική σε καμβά και ξύλο, και λάδι. Με εξαίρεση ένα σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά τις σπουδές του, που ασχολήθηκε με τον φωτογραφικό ρεαλισμό ασκεί μία ζωγραφική που αρχικά φέρει ευδιάκριτες τις επιρροές του Τσαρούχη, και στην συνέχεια αντλεί, υφολογικά και θεματικά, στοιχεία από συγκεκριμένες περιόδους της ιστορίας της τέχνης. Έχει παρουσιάσει έργα του σε ατομικές και επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.

Χορηγοί επικοινωνίας της έκθεσης είναι το Art magazine (www.artmagazine.gr), το Arts & Antiques (http://artsantiquesmagazine.blogspot.com/), και το in2life (www.in2life.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκθέσεων της γκαλερί Myrό μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της γκαλερί www.myro.gr.

Photo Gallery:

Πληροφορίες:
ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 22 Μαρτίου στις 20.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 Μαρτίου - 7 Απριλίου 2012
ΤΟΠΟΣ: Myrό Gallery
Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: 2310-269187 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΩΡΕΣ-ΜΕΡΕΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00
/ Τετάρτη & Σάββατο 11.00 – 16.00