«Passe-partout»: Έκθεση του Γιώργου Σεπετζόγλου

Γλυπτικές φόρμες και σύμβολα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης με επιρροές από την κυκλαδίτικη τέχνη αποτελούν την νέα έκθεση του Γιώργου Σεπετζόγλου που εγκαινιάζεται από την gallery GAYED, την Πέμπτη 27 Μαίου.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης είναι ο πηλός, ο ορείχαλκος, το ξύλο και το μέταλλο?ξεχασμένες τέχνες που αντέχουν στο χρόνο. Θέματά του, το ανθρωποκεντρικό στοιχείο και η φύση. Ελιές, ανθρώπινες φιγούρες, κάστρα, παιχνίδια, βάρκες προσαρμόζονται στο σύγχρονο πνεύμα αναζητώντας να ελευθερωθούν από τη φθορά του χρόνου.

«Ένα γλυπτό μοιάζει με ποίηση που δεν διηγείται τι έχει συμβεί αλλά αναστοχάζεται αυτό που έχει συμβεί. Δεν σου δίνει τελικές εικόνες αλλά σε οδηγεί σε καινούργιες. Θεωρώ ότι το έργο τέχνης έχει αξία μόνο όταν το διαπερνούν αντανακλάσεις του μέλλοντος», λέει ο Γιώργος Σεπετζόγλου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης «passe ? partout» του Γιώργου Σεπετζόγλου θα γίνουν στη gallery GAYED, Aλωπεκής 10 στο Κολωνάκι, την Πέμπτη 27 Mαίου, ώρα 8:00 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης 27/5 - 31/12/2010.

Ο Γιώργος Σεπετζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο και διακόσμηση στην Ελλάδα, δίπλα στους Μυταρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο. Αργότερα στο Παρίσι αναζήτησε νέα αισθητικά ερεθίσματα προσεγγίζοντας το ρεύμα της εποχής. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με το σχέδιο και τη φόρμα σε υλικά όπως ο πηλός και ο ορείχαλκος, διαμορφώνοντας την προσωπική του εικαστική άποψη, έντονα επηρεασμένη από την Κυκλαδίτικη Τέχνη.

Sinthesi1

H gallery GAEYD είναι ένας νέος χώρος τέχνης στο Κολωνάκι , Αλωπεκής 10, που δημιουργήθηκε από την διακοσμήτρια Μαρία Gayed με σκοπό να παρουσιάσει έργα τέχνης και αντικείμενα καθημερινής χρήσης ιδιαίτερης αισθητικής και ποιότητας, προσιτά σε κάθε οικονομικό επίπεδο, με μόνο ζητούμενο ο αγοραστής να αγαπά την τέχνη.

Πληροφορίες:

Χώρος: gallery GAYED, Aλωπεκής 10, Κολωνάκι -Αθήνα

Εγκαίνια έκθεσης «passe ? partout»: Πέμπτη 27 Mαίου, ώρα 20:00 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 27/5 - 31/12/2010