Human Constructions

Αφίσα, Human Constructions Αφίσα, Human Constructions

«ΗUMAN CONSTRUCTIONS». Μία lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της Σοφίας Κονδυλιά. 15ο φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων στη Θεσσαλονίκη 1 Ιουνίου 2016, στο Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη και στην Αθήνα 6 Ιουνίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τo έργο «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» είναι προϊόν διεπιστημονικής έρευνας της χορογράφου επάνω στη συνθετική διαδικασία της αρχιτεκτονικής και του χορού. Το έργο σκιαγραφεί την ίδια την έρευνα και μιλά για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων.

«Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες...»

Η performance «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη της τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα διαδραστικής διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται να επανεξετάσει βιώνοντας, θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου.
Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της χορογράφου, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος της lecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, «κινείται» εξελικτικά προς το θεατή ...
και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή, να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να αγαπάς... αυτό που φτιάχνεις.

Συντελεστές:

  • Σύλληψη | Σκηνοθεσία | Χορογραφία | Ερμηνεία : Σοφία Κονδυλιά
  • Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου
  • Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού
  • Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά
  • Σχεδιασμός σκηνικού: PV
  • Φωτισμοί: Σοφία Κονδυλιά
  • Φωτογραφίες: pv, Μαριάνα Μπολάνο, Μάνος Γαρυφάλλου
  • Σχεδιασμός αφίσας: pv, Σοφία Κονδυλιά

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό, όπου οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται. Με τη λήξη της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τη χορογράφο.

Πληροφορίες
HUMAN CONSTRUCTIONS
Μία lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία
σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της
Σοφίας Κονδυλιά

15ο φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων
Υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς
Θεσσαλονίκη 1 Ιουνίου 2016 Δημοτικό θέατρο Μελίνα Μερκούρη Μεταμορφώσεως 7-9

Αθήνα 6 Ιουνίου 2016 Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης Πειραιώς 206, Ταύρος

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις της κάθε ημέρας
Διάρκεια: 40’

Επικοινωνία:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Fb page: https://www.facebook.com/Sophia.Kondylia/
Event: https://www.facebook.com/events/134806326927218/

Η Σοφία Κονδυλιά αποφοίτησε το 2012 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή χορού «Ραλλού Μάνου» και από την Αρχιτεκτονική σχολή του ΕΜΠ. Εργάζεται ως χορέυτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Έχει παρουσιάσει χορογραφική δουλειά σε χώρους και φεστιβάλ της Αθήνας. Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Σκυτάλη, Team in progress, Saltator, Ntalika, Ρέον. Η προσωπική της έρευνα συνοψίζεται στη διερεύνηση τη συσχέτισης της χορογραφίας με την αρχιτεκτονική σύνθεση διερευνώντας χορογραφικούς τρόπους που δανείζονται στοιχεία από τους δύο χώρους. Έχει συγγράψει τη διάλεξη: «Αρχιτεκτονική και Χορός: θεωρία, σύνθεση, άσκηση», την οποία παρουσίασε στην Αρχιτεκτονική σχολή της Αθήνας(2010) και της Ξάνθης(2013), στο studio χορού «Present Body» (2013) και στο festival Vault Openseptember 4 (2015). Αυτό το έτος ασχολείται με ένα ανοιχτό χορογραφικό πείραμα μέσα από τη διεξαγωγή εργαστηρίων σύνθεσης solo, στα οποία δοκιμάζει τα συμπεράσματα της προσωπικής της έρευνας σε άλλους καλλιτέχνες. Παράλληλα, ετοιμάζει τη νέα της χορογραφική δουλειά, τη διάλεξη “Human Constructions”, που παρουσιάζει την έρευνα και έχει κεντρικό θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία.

Έκθεση εικόνων