Το Θέατρο Πάει Στα Σχολεία | Πλούτος Αριστοφάνη

Αφίσα, Πλούτος Αριστοφάνη Αφίσα, Πλούτος Αριστοφάνη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει σε διασκευή για παιδιά το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη, για τρεις μόνο παραστάσεις για το κοινό, 21 Φεβρουαρίου, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου 2016, στην αίθουσα του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων.

Η παράσταση από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου παρουσιάζεται στις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων ολόκληρης της Κρήτης, από το Νομό Χανίων έως και το Νομό Λασιθίου, σε ένα πρόγραμμα 50 περίπου παραστάσεων, σε διασκευή-σκηνοθεσία Γλύκας Στόιου, μάσκες Βαΐα Παπαζήκου, με τους Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου.

Μία ιστορία που έρχεται από την αρχαία Αθήνα στην Κρήτη για να ξεσηκώσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης! Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη θέτει θεμελιώδη ερωτήματα για τη διαχείριση των υλικών αγαθών, την ηθική ανατροφή των νέων και τον τρόπο που η ανθρώπινη κοινωνία είναι δομημένη από τα αρχαία χρόνια μέχρι τις μέρες μας.

Λίγα λόγια για τη διασκευή: Οι δύο ηθοποιοί εναλλάσσουν μάσκες στα πρότυπα της αρχαίου δράματος υποκρινόμενες σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου, εκτός από αυτούς που θα ενσαρκώσουν τα ίδια τα παιδιά! Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν δημιουργικά, αναλαμβάνουν ρόλους και παίζουν μαθαίνοντας. Η παράσταση μεταμορφώνει απλά καθημερινά αντικείμενα σε θεατρικά εργαλεία και δίνει το βήμα σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας να εκφραστούν, να πάρουν πρωτοβουλίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους εικόνες. Μέσα από το παιχνίδι, θα μάθουν πως και τα υλικά και τα πνευματικά «αγαθά κόποις κτώνται» και πως όλα τα αγαθά του κόσμου έχουν αξία μόνο όταν τα μοιράζεσαι.

Πληροφορίες
Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης
Το Θέατρο Πάει Στα Σχολεία | Πλούτος Αριστοφάνη

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου – ώρα 11:00
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου – ώρα 18:00
Κυριακή 6 Μαρτίου – ώρα 11:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 3 €
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5) (τηλ. 2821044256-όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.
Ταχ. Δ/νση : Νικ. Φωκά 5 Τ.Κ. : 731 32 Χανιά Τηλ. 28210 – 44256 FAX : 28210 – 45486
Web site : www.dipethekritis.gr e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ