‘60 Ευτυχισμένες μέρες’

Αφίσα, ‘60 Ευτυχισμένες μέρες’ Αφίσα, ‘60 Ευτυχισμένες μέρες’

Το Politheatro παρουσιάζει την παράσταση ‘60 Ευτυχισμένες μέρες’. Μια συρραφή κειμένων με κύριο άξονα το βιβλίο του Θ.Βαλτινού “Στοιχεία για τη δεκαετία του '60”. Περιλαμβάνει επιπλέον αποσπάσματα απο το έργο του Σ.Μπέκετ “ Ευτυχισμένες μέρες” , καθώς και μοιρολόγια για την ξενιτιά της Ηπείρου. Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από 5 εως 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Σκηνοθετεί η Κατερίνα Κλειτσιώτη , τους ρόλους ερμηνεύουν η Πόλυ Ανδρεάδη και ο Αχιλλέας Ράδης ενώ τη μουσική και τα βίντεο της παράστασης επιμελείται ο Γιώργος Ευθυμίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Διαπερνά όλη τη δεκαετία του '60 μέσα απο την αλληλογραφία ανθρώπων της εποχής, αποκόμματα εφημερίδων,διαφημίσεις,πολιτικά γεγονότα και επικεντρώνεται στην ανάδειξη του προσφυγικού ζητήματος που άκμαζε την δεκαετία αυτή και που βλέπουμε να επανέρχεται σαν πληγή σήμερα. Είναι μια προσπάθεια διερεύνησης των κοινονικοπολιτικών συνθηκών της επόχης και ανάδειξης των ηθικών της προκαταλήψεων , θέτοντας ταυτόχρονα ένα ανεξάντλητο ερώτημα: Ποιά η πρόοδο που συντελέστηκε απο το “τότε” στο “τώρα” (σε ανθρωπιστικό, κοινωνικό ακόμα και πολιτικό επίπεδο);
Μέσα απο τις τεχνικές του “θεάτρου-μοντάζ” στήσαμε μια δραματοποιημένη έρευνα σε σχέση με την κυκλικότητα του χρόνου ,τα deja vu της ιστορίας και την συνεχή ,αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να θεμελειώσει τις ευτυχισμένες του μέρες σ' ένα πιο στέραιο παρόν, σε μια πιο φιλόξενη πατρίδα.

  • Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κλειτσιώτη
  • Τους ρόλους ερμηνεύουν: Πόλυ Ανδρεάδη, Αχιλλέας Ράδης
  • Βίντεο & μουσική επιμέλεια : Γιώργος Ευθυμίου
  • Παραγωγή: Politheatro Ioannina

Πληροφορίες
Το Politheatro παρουσιάζει την παράσταση
‘60 Ευτυχισμένες μέρες’

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από 5 εως 28 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα 2 του Πολυθεάματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
τηλ. 2651003492/6955416236
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Politheatro Ioannina

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.