Είναι Καιρός

Το Κορίτσι κι η Θάλασσα Το Κορίτσι κι η Θάλασσα

Μετά από την ιδιαίτερα θερμή υποδοχή της από το κοινό, κατά την πρεμιέρα της τον περασμένο Δεκέμβριο, η παράσταση Το Κορίτσι κι η Θάλασσα (Θαλασσογραφία ΙΙ) επαναλαμβάνεται στις 31 Ιανουαρίου 2015, ενώ στις 07 Φεβρουαρίου 2015 ο Κύκλος των Ερώτων "Tus Amores" ανοίγει και πάλι στο Μικροσκοπικό Θέατρο με την παράσταση Tu Αmor en Tiempo Puro. Πρόκειται για το 4ο μέρος του κύκλου που πρωτοξεκίνησε με την παράσταση Τu Αmor Revolucionario, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2008 και συνεχίστηκε με τις παραστάσεις Tu Amor en el Mar del Tiempo και Tu Αmor a Contrarreloj κατά τα έτη 2013-2014.

Ο νέος χώρος που αποτελεί πλέον τόπο συνάντησης καλλιτεχνών και φίλων του σύγχρονου χορού, μας χαρίζει ακόμη δύο Σαββατόβραδα, στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλάκα, γεμάτα κίνηση, μουσική και εικαστικά. Κι ενώ η θεατρική σκηνή του Μικροσκοπικού Θεάτρου πλημμυρίζει από εικόνες και συγκινήσεις, οι βραδιές στην αυλή του ιδιαίτερου νεοκλασικού κτιρίου της οδού Δεξίππου ζωντανεύουν με συζήτηση και άφθονο κρασί!

Οι «Έρωτες» της Αναστασίας Λύρα, στο Μικροσκοπικό Θέατρο, διερευνούν τη σχέση τους με το Χρόνο. Άλλοτε συμπαρασύρονται μαζί του, άλλοτε αντιστέκονται, παλεύοντας ενάντιά του, και άλλοτε τον χρησιμοποιούν ως όχημα για αναστοχασμό. Αντιστοίχως, η κινητική φόρμα ταλαντεύεται ανάμεσα στον εκ των προτέρων οργανωμένο, προγραμματικό χορό και στη γόνιμη ελευθερία του χορευτικού αυτοσχεδιασμού.
Το πρόγραμμα των δύο βραδιών χορού αρχίζει, όπως κάθε φορά, με την εικαστική-κινητική εγκατάσταση GraviDanza, σε διαφορετικές χρωματικές, κινητικές και ηχητικές εκδοχές. Οι GraviDanza Rossa και GraviDanza Bianca θα καλωσορίσουν τους θεατές στα ενδότερα του Μικροσκοπικού Θεάτρου, για να τους εισάγουν στις παραστάσεις που ακολουθούν στην υπόγεια σκηνή, με τον ανομολόγητο τρόπο που μόνο η τέχνη διαθέτει.

GraviDanza Rossa
Το Κορίτσι κι η Θάλασσα (Θαλασσογραφία ΙΙ)

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015, Ώρα: 20.00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Πρόκειται για μια σειρά από «εικόνες για ένα παραμύθι χωρίς λόγια». Μια κοριτσίστικη χορευτική Φαντασία με γοργόνες, θαλασσοπόρους κι ανεμοστρόβιλους, σε μια εικονοπλαστική, νεανική παράσταση, γεμάτη πάθος για την περιπέτεια του χορευτικού αυτοσχεδιασμού, με μουσική συνοδεία το «Κουιντέτο της Πέστροφας» του Franz Schubert. Η χορεύτρια Αθηνά Κυρούση σκηνοθετεί την περιπέτειά της με μοναδικό σκηνικό αξεσουάρ 10 μικρές γαλαζοπράσινες κουβέρτες, φιλοδοξώντας με αυτό το μινιμαλισμό των μέσων να αφήσει χώρο στη φαντασία του θεατή.

  • Μουσική: Franz Schubert – Το Κουιντέτο της Πέστροφας
  • Χορογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αναστασία Λύρα
  • Ερμηνεία:
    |GraviDanza Rossa| Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι
    |Το Κορίτσι κι η Θάλασσα| Αθηνά Κυρούση
  • Ηχοτοπία: Νίκος Βαλκάνος
  • Φωτογραφία: Θωμάς Μάμαλης

GraviDanza Bianca
Tu amor en Tiempo Puro (Ο Έρωτάς σου σε Καθαρό Χρόνο)

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015, Ώρα: 20.00
Διάρκεια: 50 λεπτά
Πρόκειται για ένα αυτοαναφορικό χορευτικό σόλο, με μουσική την πρώτη σονάτα για σόλο βιολί του Johann Sebastian Bach και θέμα την υπαρξιακή, ερωτική, βασανιστική αλλά και λυτρωτική σχέση του χορευτή με το χορό. Το έργο έχει ως αφετηρία το ερώτημα του πως μπορεί κανείς να χορέψει ένα μουσικό έργο που ανήκει ουσιαστικά στο χώρο της απόλυτης μουσικής, παρόλο που μορφολογικά διατηρεί ορισμένες γέφυρες προς το χορό της εποχής του μπαρόκ. Ένα έργο που δεν έχει ανάγκη το χορό. Η χορεύτρια Εύα Παγουλάτου, που επέλεξε για το σόλο της την πρόκληση της «μεγάλης» μουσικής, καταθέτει με την ερμηνεία της το αφήγημα της ίδιας της σχέσης της με το χορό, που δεν είναι άλλο από την αέναη μάχη του χορευτή για την τελειότητα, την αριστεία. Για να σταθεί στο χώρο που παράγει η μουσική του Bach, η χορεύτρια επιστρατεύει ό,τι καλύτερο έχει, ό,τι καλύτερο είναι: το απόσταγμα του καθημερινού αγώνα μιας ζωής για το χορό!
Μουσική: Johann Sebastian Bach, Σονάτα για σόλο βιολί αρ. 1 BWV 1001, ερμηνεία Arthur Grumiaux

  • Χορογραφία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αναστασία Λύρα
  • Ερμηνεία:
    |GraviDanza Bianca| Θέμις Ανδρεουλάκη, Ευανθία Κοκκινέλη, Μελίτα Κοτσάνη, Ζωή-Ελευθερία Μαστροθεοδώρου, Σαμπρίνα Ρετζέπι
    |Tu amor en Tiempo Puro | Εύα Παγουλάτου
  • Ηχοτοπία: Νίκος Βαλκάνος
  • Φωτογραφία: Θωμάς Μάμαλης

Πληροφορίες
Είναι Καιρός

31 Ιανουαρίου & 07 Φεβρουαρίου 2015

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ
Μικροσκοπικό Θέατρο
Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα
www.anastasialyra.com
facebook.com/MikroskopikoTheatro
Δεξίππου 5 & Πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα (150 μέτρα από το Μετρό Μοναστηράκι)

Εισιτήριο: Κανονικό 10 ευρώ / Μειωμένο 5 ευρώ
Κρατήσεις: 6976899269 Δευτέρα έως Παρασκευή 19:30–21:30 και τις ημέρες των παραστάσεων
Κράτηση απαραίτητη λόγω περιορισμένου χώρου

Έκθεση εικόνων

Tu amor en Tiempo Puro (Ο Έρωτάς σου σε Καθαρό Χρόνο)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Δε Variéte" "Other Side" του Dejan Dukovski »