"Δον Κιχώτες"

Αφίσα, "Δον Κιχώτες" Αφίσα, "Δον Κιχώτες"

Η εταιρία θεάτρου ΛΑΜΠΑ παρουσιάζει για 2η χρονιά σε μικρά και μεγάλα παιδιά τους... «Δον Κιχώτες» που εμπνέονται από το Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου, στο Θέατρο Αλκμήνη την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και κάθε Κυριακή στις 17:00, για 12 παραστάσεις.

Οι Δον Κιχώτες θα βρίσκονται για 2 ακόμα Κυριακές στο θέατρο Αλκμήνη, 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2015 στις 17:00.

Δύο ζιζάνια, ένα ταξίδι στην Ισπανία του 16ου αιώνα και μια διαδραστική θεατρική παράσταση που δημιουργεί ένα πυροτέχνημα από εικόνες.

Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν μερικές από τις απίθανες ιστορίες του Αλόνσο Κιχάνο, ενός φτωχού άρχοντα από την επαρχία της Μάντσας που αποφασίζει να γίνει ιππότης, επιλέγει για τον εαυτό του το όνομα Δον Κιχώτης, παίρνει για υπηρέτη του τον αγαθό Σάντσο Πάντσα και πορεύεται στους δρόμους της δράσης, της δικαιοσύνης και της αλήθειας, αναζητώντας την περιπέτεια και μια Δουλτσινέα που ζει μόνο στη φαντασία του.

Το παραμύθι του Δον Κιχώτη αφηγούνται δύο ξωτικά, δύο πλάσματα πασπαλισμένα από την αστερόσκονη της παιδικής φαντασίας που παίζουν σχεδόν όλους τους ρόλους του έργου. Οι δύο ηθοποιοί παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν, να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της ιπποσύνης, να διασκεδάσουν, να «μπουν στο παιχνίδι» και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του έργου σαν άλλοι Δον Κιχώτες.

Οι Δον Κιχώτες ξεκίνησαν την περιπλάνησή τους τη θεατρική σεζόν 2013-2014 με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης και ταξίδεψαν σε θέατρα και αίθουσες εκδηλώσεων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε όλη την Κρήτη. Στη συνέχεια, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θεατρικής Εταιρίας του Λουξεμβούργου και παρουσίασαν τις ιστορίες του Δον Κιχώτη στο 2ο Ευρωπαϊκό Σχολείο και στο θέατρο Banannenfabrik στην πόλη του Λουξεμβούργου.

Φέτος, συνεχίζουν την περιπλάνηση στο θέατρο Αλκμήνη κάθε Κυριακή στις 17:00 και τις καθημερινές σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αγγελική Καρακαξίδου, Γλύκα Στόιου

13-20 Ιουνίου 2015 θα βρίσκονται στη μακρινή Αλάσκα για να συμμετέχουν στο 23ο Last Frontier Theatre Conference. Η διασκευή επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί από Αμερικανούς καλλιτέχνες στο πλαίσιο του συνεδρίου.

Πληροφορίες
Η εταιρία θεάτρου ΛΑΜΠΑ
παρουσιάζει για 2η χρονιά
σε μικρά και μεγάλα παιδιά τους...
«Δον Κιχώτες»
σε διασκευή και σκηνοθεσία της Γλύκας Στόιου

Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)
τηλ. 210 3428650, 6973 306387

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ως τις 5 Απριλίου 2015
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 17:00
...για 12 παραστάσεις

Μέρα και ώρα παράστασης
Κυριακή 17:00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 6 €
Μειωμένο: 3 €
Διάρκεια παράστασης
Περίπου 60 λεπτά

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης