«Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι

«Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι

Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε μια συναρπαστική παράσταση, μια από τις πιο ρεαλιστικές και ώριμες στιγμές του Κωνσταντίνου Ρήγου. «Kαρυοθραύστης» λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Από το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, από 15 Δεκεμβρίου 2014 και για 6 ημέρες μόνο στο REX. Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών.

Πόσες παραμονές Χριστουγέννων έχουν περάσει; Πότε έπαψε να είναι πια παιδί; Τι απέγινε ο νεανικός της έρωτας; Ποιο ήταν το μυστικό της ευτυχίας; Δε θυμάται τίποτα. Ή μάλλον, σχεδόν τίποτα. Θραύσματα μνήμης αναδύονται και πάλι από τα βάθη του νου της. Η Κλάρα Στάλμπαουμ, ενήλικη πια, ακολουθεί την πορεία ενός μοναχικού ταξιδιού στο μεταίχμιο πραγματικότητας και ονείρου. Θα ζήσει μοναδικές περιπέτειες. Θα αναμετρηθεί με τους φόβους και τις επιθυμίες της. Θα συναντήσει τον ξύλινο Καρυοθραύστη της, αλλά το love-story τους δε θα επαναληφθεί. Εκείνος θα παραμείνει ξύλινος. Εκείνη θα χαθεί στους δρόμους της αναζήτησης μιας μακρινής ουτοπίας.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος με τον Καρυοθραύστη, μια παραγωγή του 2010 που επανέρχεται, ολοκλήρωσε μια τριλογία στηριγμένη στα μεγάλα μπαλέτα του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, που ξεκίνησε με την Ωραία κοιμωμένη (1999) και τη Μνήμη των κύκνων (2002). Με οδηγό την περίφημη μουσική του Τσαϊκόφσκι, ο Ρήγος δημιουργεί το δικό του μαγικό παραμύθι μέσα από την αντιπαράθεση του χιούμορ και της φαντασίας με την ασχήμια και τη βία. Κάνει μια προσωπική ανάγνωση του κλασικού έργου, τοποθετεί τους ήρωες του σε ένα περιθωριακό πλαίσιο, "ξεστολίζει" τις ζωές τους και αναμετριέται για πολλοστή φορά με το γυμνό σώμα, την σκηνικότητα του χώρου και τις ακραίες αντιθέσεις.

  • Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
  • Δραματουργία: Ξένια Αηδονοπούλου
  • Βοηθός χορογράφου: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
  • Κοστούμια: Νατάσσα Δημητρίου
  • Ερμηνευτές: Ιωάννα Αντώναρου, Τάσος Καραχανίδης, Τάσος Καραχάλιος, Άρης Παπαδόπουλος, Χρήστος Στρινόπουλος

Παραγωγή: People Εntertainment Group

Πληροφορίες
« ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ »
του Τσαϊκόφσκι
Από τον Κωνσταντίνο Ρήγο

ΑΠΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΓΙΑ 6 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η People Εntertainment Group υποδέχεται στο REX
το Χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ και τον Καρυοθραύστη.

Ημέρες και ώρες παράστασης: 15-16 /12, 22-23/12, 29-30 /12
Πληροφορίες – κρατήσεις: 211 -8000080
Εισιτήρια: 15 euro | Φοιτητικά /Ανέργων: 10 euro
Προπώληση: Eκδοτήρια Θεάτρου REX, viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, ΙΑΝΟΣ, Reload
Ακατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « H Μεγάλη Άρκτος της Ρηνιώς Κυριαζή China Dream »