Johann Strauss Ensemble, Βιεννέζικα βαλς στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Johann Strauss Ensemble Johann Strauss Ensemble

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής προσκαλεί και πάλι το διάσημο συγκρότημα Johann Strauss Ensemble και τον βιολο¬νίστα Russel McGregor για να εγκαινιάσουν το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων στην Αθήνα, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:30. Όλοι οι συνθέτες της οικογένειας των Στράους με τα ωραιότερα βαλς, τις πόλκες και τους λαϊκούς χορούς της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης σε ένα εορταστικό πρόγραμμα.

Η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, ανθοστόλιστη, θα γεμίσει από τις μελωδίες και τους ρυθμούς της αγαπημένης βιεννέζικης μουσικής και θα υποδεχτεί τους χορευτές Silvia Schreger και Bernhard Bläuel σολίστ από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης που θα χορέψουν τα αέρινα βαλς των Στράους.

Η Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble της Βιέννης ιδρύθηκε το 1985 από τους εξαιρετικούς μουσικούς της αυστριακής Ορχήστρας Μπρούκνερ και πολύ γρήγορα απέκτησε διεθνή φήμη με περιοδείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης (Παρίσι, Λονδίνο, Μαδρίτη, Ρώμη, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ζυρίχη, Αμβούργο, Σάλτσμπουργκ, Βιέννη κ.α.), στην Ιαπωνία, στη Ρωσία και στην Αυστραλία. Από το 2003 διευθυντής της ορχήστρας είναι ο βιολονίστας Russel McGregor. Χαρακτηριστικό των συναυλιών του Johann Strauss Ensemble είναι η ερμηνεία της βιεννέζικης μουσικής με τον τρόπο που ο σπουδαίος συνθέτης και βιολονίστας Γιόχαν Στράους πρώτος καθιέρωσε, καθώς ήταν συγχρόνως ο σολίστ και ο διευθυντής της ορχήστρας ενθουσιάζοντας το κοινό με τη χορευτική και μελωδική μουσική του!

Η ορχήστρα έχει επιλέξει για τις συναυλίες στην Αθήνα τα ωραιότερα βαλς, τις πόλκες και τους λαϊκούς χορούς της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης, γραμμένα από τους συνθέτες της οικογένειας των Στράους αλλά και των συγχρόνων τους, για να «ταξιδέψουν» με τη μουσική τους το αθηναϊκό κοινό στη Χριστουγεννιάτικη Βιέννη!

Πληροφορίες
JOHANN STRAUSS ENSEMBLE
Βιεννέζικα βαλς στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα
Δύο εορταστικές συναυλίες που θα μας ταξιδέψουν
στη λαμπερή Βιέννη των Χριστουγέννων

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Σάββατο 6 & Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:30
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€ 10,00 (Φοιτητικά, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+)
€18,00 – 28,00 – 38,00 – 48,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 3 Νοεμβρίου
Τηλ. 210 7282 333, www.megaron.gr

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Έκθεση εικόνων

Russel McGregor
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Είναι Καιρός "Ξενύχτι" του Wallace Shawn »

2 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια