«Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση»

«Οιδίπους - από την άγνοια στην επίγνωση» «Οιδίπους - από την άγνοια στην επίγνωση»

Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την παράσταση «Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση», σε σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή Χρυσάνθης Κορνηλίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 20:00
ΑΠΟ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
Κάθε Κυριακή στις 20:00 και Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Ο Οιδίπους αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά σύμβολα του ανθρώπινου δράματος.
Ακολουθώντας με σεβασμό τον τραγικό λόγο του Σοφοκλή, μέσα από τα έργα του «Οιδίπους Τύραννος» και «Οιδίπους επί Κολωνώ», επιχειρείται η απόδοση της διαχρονικότητας του νοήματος και η δυναμική του στο σήμερα, στο εδώ και στο τώρα. Ένα συγκλονιστικό μήνυμα ανθρωπογνωσίας που οδηγεί στην αυτογνωσία. Πρόκειται για την αποκάλυψη της ανθρώπινης περιπέτειας και των κομβικών αρχετυπικών της σταθμών, από την πρωταρχική άγνοια μέχρι τα έσχατα πεπρωμένα της: το φως της αλήθειας που οδηγεί στη λύτρωση. Είναι η διαδρομή από την άγνοια στην επίγνωση, που ξεπερνά τα τεράστια εμπόδια που παρεμβάλλονται, αλλά που εν τέλει γίνονται αφορμή για τη βαθύτερη επίγνωση της υπάρξεως.

Ο Οιδίπους είναι ο κάθε άνθρωπος. Είναι ο καθένας από εμάς και μας προκαλεί να οδηγήσουμε το σύμβολο του μύθου από τη σκιά του υποσυνειδήτου στην έκλαμψη της συνειδήσεως και από εκεί στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης αποστολής.

Συντελεστές:

  • Σκηνοθεσία και δραματουργική προσαρμογή: Χρυσάνθη Κορνηλίου
  • Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Βερώνης, Μαρία Βασιλέλλη, Χρήστος Γλυκός, Αγγελική Βλασοπούλου
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Ήρα Δράκου
  • Χορογραφία: Ρένα Κωνσταντάκη
  • Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Στούπης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης,
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Οιδίπους - Από την άγνοια στην επίγνωση»

Έναρξη : Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
Δευτέρα : 21:00
Τρίτη : 21:00
Είσοδος: 15€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 10€
Διάρκεια: 110 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»

Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr
Κρατήσεις θέσεων
Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739.
*Ο χώρος κλιματίζεται
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης