«Βασιλιάς Ληρ» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

«Βασιλιάς Ληρ» Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Από το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 8.30μμ και κάθε Κυριακή στις 7.30μμ ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά επιτυχίας το αριστούργημα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», μεταφρασμένο από τα αρχαία αγγλικά από την πρώτη έκδοση του 1608-Quarto, που κυκλοφόρησε στην Αγγλία την εποχή που ο Σαίξπηρ παρουσίαζε τον ΛΗΡ με τον 25μελή θίασό του.

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιώργος Βούρος.
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γιώργος Βούρος (Ληρ), Μαρία Σκούπα (Τρελός), Γεωργία Ζώη (Γκόνεριλ), Γιώργος Γεωργίου (Γκλόστερ), Πηνελόπη Σταυροπούλου (Ρήγκαν), Ελένη Σταυράκη (Κορντέλια), Νίκος Καραγεώργης (Κεντ), Θοδωρής Αρεστός, (Όσβαλντ-Ιππότης), Γιώργος Βούτος, Γρηγόρης Σερμπής, Ηλίας Κούτλας, Βασίλης Τραϊφόρος, Τάκης Δεληγιάννης, Πένη Χαλκιά.

Για το έργο γράφτηκε πρωτότυπη μουσική από τον Νίκο Χατζηελευθερίου, ενώ η παραγωγή ανήκει στο 'Λαϊκό Σαιξπηρικό Θέατρο' του Γιώργου Βούρου σε συνεργασία με τη θεατρική εταιρία 'Προσωδία' της Μαρίας Σκούπα.
Τα σκηνικά-κοστούμια είναι της Ειρήνης Παγώνη, τις οπλομαχίες δίδαξε και επιμελήθηκε ο Χάρης Γεωργιάδης.
Το θέμα της παράστασης, σύμφωνα με τη ματιά του σκηνοθέτη, είναι η περιπέτεια του ανθρώπου μετά από μια αναπάντεχη ολική πτώση του, αφού στερηθεί για διάφορους λόγους όλα τα αγαθά που απέκτησε, όπως η στέγη, η δύναμη, η εξουσία, τα νιάτα, η ομορφιά, τα λεφτά, η οικογένεια, το κύρος.
Οι δημιουργοί παρουσιάζουν το έργο του Σαίξπηρ στον ποιητικό χώρο του Θεάτρου 'Βαφείο-Λάκης Καραλής' σαν ένα δραματικό λαϊκό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, φαντασία, ποίηση, ρεαλισμό και πολιτική άποψη, προσφέροντας ταυτόχρονα για πρώτη φορά στη χώρα μας μια πρωτότυπη θεατρική μετάφραση τού έργου στην πρώτη αυθεντική του έκδοση.

Πληροφορίες
Ουίλιαμ Σαίξπηρ
«Βασιλιάς Ληρ»
δεύτερη χρονιά επιτυχίας

Εισιτήρια: 13 ευρώ, 10 ευρώ (εκπτωτικό).
Παραστάσεις: Σάββατο ώρα 8:30 μμ και Κυριακή ώρα 7:30 μμ (έως τέλος σεζόν)
Διάρκεια παράστασης: 150 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα).

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού - Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-Λάκης Καραλής
Αγίου Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115
Σταθμός Μετρό Κεραμεικού, ΤΚ 10447 Βοτανικός ΑΘΗΝΑ | τηλ: +30 210-3425.637
Fb: Θέατρο Βαφείο - Λάκης Καραλής (https://www.facebook.com/TheatroVafeio)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ποιητές των δρόμων @ Vault 4o Greece Tango Day »