"Kaas Chante Piaf" - "Η Κας ερμηνεύει Πιαφ"

Πατρίσια Κας Πατρίσια Κας

Η Πατρίσια Κας έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο θέατρο Badminton, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, παρουσιάζοντας -με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τον θάνατο της Εντίθ Πιαφ- ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φωνή που σφράγισε την ιστορία του γαλλικού τραγουδιού.

Η παράσταση «Η Κας ερμηνεύει Πιαφ» είναι, όπως δηλώνει η ίδια η Πατρίσια Κας, ένας φόρος τιμής σε μια διαχρονική καλλιτέχνιδα που πάντα θαύμαζε, το soundtrack μιας ζωής γεμάτης πάθος. Και συνεχίζει:

Η παράσταση "KAAS CHANTE PIAF" είναι πάνω από όλα ερμηνεία. Το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ, έπρεπε να είναι άρρηκτα δεμένο με το ασύγκριτο ταλέντο της φυσικά αλλά επιπλέον με μια ζωή γεμάτη αγωνία, ατέλειωτη χαρά και άσβηστο πάθος για την ζωή και τον έρωτα. Ένα ήταν σίγουρο: το συγκεκριμένο project έπρεπε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια –γνωστή στο ευρύ κοινό- συλλογή τραγουδιών της Εντίθ Πιαφ.

Όταν γεννήθηκε η ιδέα γι' αυτή την παράσταση, είχα πολύ αγωνία -ήξερα από την αρχή ότι ένας φόρος τιμής στην Πιαφ, ήθελε κάτι παραπάνω από ταλέντο. Για να ερμηνεύσει κάποιος αυτή την ασύγκριτη καλλιτέχνιδα με τον απαιτούμενο σεβασμό που αξίζει στην ίδια και στην δουλειά της, χρειάζεται κουράγιο, αυτοπεποίθηση και κάποια εμπειρία ζωής. Ήμουν έτοιμη για μια τέτοια περιπέτεια;

Άρχισα να σκέφτομαι με εικόνες... και αργά αλλά σταθερά να νιώθω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γι αυτό το φιλόδοξο σχέδιο που άρχιζε πια να υλοποιείται στο μυαλό μου.

Ο τίτλος της παράστασης -KAAS CHANTE PIAF – έπρεπε να είναι ένας φόρος τιμής στην Πιαφ μέσα από τα τραγούδια της φυσικά, αλλά πέρα από αυτό, έπρεπε να είναι μια διαδρομή μέσα από εμπειρίες και συναισθήματα που σημάδεψαν την ζωή της. Τα παραπάνω οδήγησαν στην επιλογή του ιδιαίτερα χαρισματικού και ταλαντούχου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Abel Korzeniowski, που συνέθεσε μια αριστουργηματική θεατρική απόδοση των τραγουδιών της Πιαφ, προσδίδοντας στην παράσταση το μεγαλείο που της αξίζει.

Η παράσταση KAAS CHANTE PIAF είναι ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις. Ήθελα αυτός ο φόρος τιμής να είναι σύγχρονος, θεατρικός και παράλληλα αστικός -μια μουσική περιήγηση σε νότες και εικόνες έξω από τα συνηθισμένα.

Ο σεβασμός στην Εντίθ Πιαφ και στο ταλέντο της καθώς και στις υπέροχες μουσικές σκέψεις του Abel Korzeniowski ήταν πηγαίος- το να βρω ή ίδια την θέση μου μέσα σε όλο αυτό και ταυτόχρονα να είμαι αληθινή απέναντι σε μένα και στο κοινό- πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν ήταν εύκολο!

Μέσα από την παράσταση, θα ανακαλύψετε νέες ερμηνείες από τραγούδια που ξέρετε και αγαπήσατε, καθώς και κάποια τραγούδια που δεν έχουν ακουστεί.

Ελπίζω η παράσταση να σας γοητεύσει όσο γοητεύτηκα και εγώ από την προσωπικότητα της Εντίθ Πιαφ.

Η παράσταση που ακολούθησε την κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ, έχει παρουσιαστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα στον κόσμο, όπως το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, το Carnegie Hall στη Ν. Υόρκη και το Operetta Theatre στη Μόσχα, με τεράστια επιτυχία. Τώρα και το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να την παρακολουθήσει στο θέατρο Badminton, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Βιογραφικό Patricia Kaas

Patricia KaasΗ Patricia Kaas γεννήθηκε το 1966 στην πόλη Forbach στην Λωραίνη. Ο πατέρας της ήταν ανθρακωρύχος και η μητέρα της ήταν αφιερωμένη στην ανατροφή της ίδιας και των 6 αδερφών της.

Το 1988 σφραγίζει την πρώτη της επιτυχία. Τα τραγούδια «Mon me u moi" και «Mademoiselle chante le blues" γίνονται μεγάλες επιτυχίες μέχρι και την δεκαετία του 90. Το 1998 η Patricia Kaas πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή κερδίζοντας 6 βραβεία «Victoires de la Musique" και μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές στον πλανήτη.

Με την αυγή του 21ου αιώνα, η Patricia γίνεται μία από τις πιο γνωστές Γαλλίδες ερμηνεύτριες στον κόσμο. Το 2002 ερμηνεύει τον πρώτο μεγάλο της ρόλο σε ταινία σε σκηνοθεσία Claude Lelouch με τίτλο «And now...Ladies&Gentlemen" δίπλα στον Jeremy Irons.

To 2008, έχοντας πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια άλμπουμ σε περισσότερες από 47 χώρες, η Patricia δημιουργεί το Kabaret, ένα αυθεντικό show αφιερωμένο στην δεκαετία του 30. Η Patricia ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας και η παράσταση γίνεται σταθμός στην καριέρα της περιοδεύοντας σε 35 χώρες. Το ομώνυμο άλμπουμ πούλησε πάνω από 800.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Η Patricia Kaas θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλείς καλλιτέχνιδες στην Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Την έχουν αποκαλέσει «Γαλλίδα Μαντόνα» ενώ στην Κίνα που έχει δώσει πολλές παραστάσεις, το όνομα της μεταφράζεται ως «νήματα υπέροχης μουσικής». Είναι επίσης μεγάλη σταρ στο Βιετνάμ, στο Λάος και ιδιαίτερα στην Κορέα.

Στην Ευρώπη τα τραγούδια της είναι διαχρονικά σε πολλές χώρες όπως το Βέλγιο, η Ελβετία και η Γερμανία, που την βράβευσε ως μια από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες δίνοντας της την μεγαλύτερη διάκριση του Γερμανικού κράτους.

 

Πληροφορίες

"KAAS CHANTE PIAF"
Η ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΚΑΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ

Θέατρο BADMINTON

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 21:00

Εισιτήρια: 30/ 40/ 50/ 60/ 75 ευρώ

Προπώληση: viva.gr / 11876 / abcd.gr / 210 8840600 /
καταστήματα PUBLIC, FORTHNET, βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Παρασκευή 14/06/2013 12:00 για Παρασκευή 14/06/2013

25 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια