«Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός Αναρχικού»

Τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού Τυχαίος θάνατος ενός Αναρχικού

Στο θέατρο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ επαναλαμβάνεται από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2013 και για τέταρτη σεζόν η εκπληκτική κωμωδία του μεγάλου Ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο, «Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ», σε μετάφραση Άννας Βαρβαρέσου και σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου. Μια παράσταση που αγαπήθηκε και στα βραβεία κοινού του Αθηνοράματος το 2011 πήρε βραβείο παράστασης και σκηνοθεσίας!

Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ' το παράθυρο και... η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Η Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός Αναρχικού

Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη ... και όλα αυτά μέσα από την κωμική ματιά του Ντάριο Φο.

«Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς και ο θεατής παρά τα σαράντα και πλέον χρόνια που έχουν περάσει διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
  • Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
  • Β.Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
  • Διαμόρφωση Σκηνικού Χώρου : Λευτέρης Γκοντας
  • Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα
  • Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
  • Ειδικά Εφφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι

ΠΑΙΖΟΥΝ :
Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος,
Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Συνεχίζουμε κι αυτή τη χρονιά τη φιλοξενία 30 ανέργων την ημέρα σε όλες μας τις παραστάσεις, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες

«Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ»
Του Ντάριο Φο
4η ΣΕΖΟΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ!

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ» {πρώην Ριάλτο}
Κυψέλης 54, ΑΘΗΝΑ- τηλ: 210-7707227, 210-8827000

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη : 19:00 λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη : 19:00 λαϊκή απογευματινή
Παρασκευή : 21:00
Σάββατο : 18:00 και 21:00
Κυριακή : 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Τετάρτη και Πέμπτη (λαϊκή απογευματινή) Γενική Είσοδος 15 €
Παιδικό 12 €

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή Γενική Είσοδος 18 €
Φοιτητικό 15 €
Παιδικό 12 €

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 120 λεπτά

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Τετάρτη 13/03/2013 (16.30) για Πέμπτη 14/03/2013

69 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια