«...καθόλου καλά» της Ursula Rani Sarma

Η Εταιρεία «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, από την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή μεσημέρι, Δευτέρα και Τρίτη, στον Κάτω Χώρο του θεάτρου Παραμυθίας, το θεατρικό έργο της σύγχρονης Ιρλανδής συγγραφέα Ursula Rani Sarma, «...καθόλου καλά».

Μια ιστορία σκληρή και επώδυνη. Μια ιστορία που μιλάει για τη νοσταλγία της χαμένης για πάντα παιδικής ηλικίας, για το τραύμα της οριστικής απώλειας της αθωότητας. Μια ιστορία που προσπαθεί να παρακολουθήσει τη γραμμή σύνδεσης ανάμεσα στο θύμα και στον θύτη, που προσπαθεί να ανιχνεύσει την πορεία μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση.

Λίγα λόγια για το έργο:
Δυο ορφανά αδέρφια, η Κόρα και ο Μίκυ, μεγαλώνουν σ' ένα χωριό της Ιρλανδίας, απ' όπου ονειρεύονται να δραπετεύσουν. Έχουν μεγαλώσει σ' ένα περιβάλλον αδιαφορίας και εγκατάλειψης, με μοναδική αχτίδα στοργής τη θολή ανάμνησή της πρόωρα χαμένης μητέρας τους. Η συστηματική σεξουαλική κακοποίηση της Κόρα από ένα μεσήλικα γιατρό, τον κ. Κλούγκασυ και η αδυναμία της να αντιδράσει αποτελεσματικά φέρνει το έγκλημα ως μόνη διέξοδο από τον καθωσπρεπισμό της τοπικής κοινωνίας. Τα δύο παιδιά σχεδιάζουν την εκδίκηση και τη φυγή τους, ξέροντας ότι μπορούν να βασιστούν μόνο ο ένας στον άλλον. Το σκάνε με κατεύθυνση την πρωτεύουσα, το Δουβλίνο, που συμβολίζει τη δική τους Γη της Επαγγελίας. Μια Γη της Επαγγελίας που, δυστυχώς, αποδεικνύεται ψεύτικη, γεμάτη παγίδες, απογοήτευση και κίνδυνο. Η μεγάλη πόλη απέχει κι αυτή πολύ από τον τόπο των ονείρων τους ή τα όνειρά τους δεν έχουν πουθενά τόπο να σταθούν. Εφηβικές, απελπισμένες, βίαιες συμπεριφορές τούς οδηγούν απ' το κακό στο χειρότερο. Η Κόρα και ο Μίκυ θα μπλέξουν σε περιπέτειες και θα γνωρίσουν μια ακόμη πιο σκληρή όψη της πραγματικότητας.

nasopoulou-delhs-karmaths

Ένα έργο για τη βία και την αδιαφορία των μεγάλων, που γίνεται τυφλή οργή των παιδιών κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η συγγραφέας, πρόκειται για μια «φανταστική αναπαράσταση ενός αληθινού εφιάλτη».

Η Ursula Rani Sarma έγραψε το «...καθόλου καλά» («...touched...») πριν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Το έργο της έτυχε αναγνώρισης από το κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ Fringe του Εδιμβούργου το 1999 και η συγγραφική καριέρα της ιρλανδέζας Sarma -με ινδική καταγωγή- είχε αρχίσει. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έγραψε και ανέβασε δουλειές της όχι μόνο στην Ιρλανδία, αλλά και στο National Theatre του Λονδίνου. Ένα έργο επίκαιρο, με ρεαλιστική γραφή και διάθεση για προβληματισμό σε κοινωνικά θέματα όπως η παιδεραστία και η παιδική παραβατικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

  • Μετάφραση: Έλλη Πετράντη
  • Σκηνοθεσία: Ευθύμης Μπαλαγιάννης
  • Σκηνικό – Κοστούμια: Αμαλία Θεοδωροπούλου
  • Μουσική: Στέλιος Δάβαρης
  • Φωτισμοί: Γιώργος Σπηλιόπουλος
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Ζαχαρούλα Θεοδοσίου
  • Artwork: Αργύρης Μιχαήλ
  • Παραγωγή: Θέαση


ΠΑΙΖΟΥΝ:
Παναγιώτης Καρμάτης, Ελένη Νασοπούλου, Μιχάλης Δελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«...καθόλου καλά»
της Ursula Rani Sarma

Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθίας 27 και Μυκάλης, Κεραμεικός
Τηλέφωνο: 210-3457904
Κάτω Χώρος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ μεσημέρι, ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Κυριακή : 13:30
Δευτέρα : 21:00
Τρίτη : 21:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Δευτέρα- Τρίτη: γενική είσοδος: 10 €
Κυριακή μεσημέρι: γενική είσοδος: 8 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: Παρασκευή 9/11 13.30 για Κυριακή 11/11
                 Δευτέρα 12/11 16.30 για Τρίτη 13/11

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Let's Party »

104 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:2542 Εμμανουέλα Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 11:26 δημοσιεύθηκε από Εμμανουέλα

    Μακαρι να κερδισω!

  • ID:1617 Ελενα Φωτίου Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 16:02 δημοσιεύθηκε από Ελενα Φωτίου

    Πιστεύω ότι είναι μια πολύ δυνατή παράσταση, που δε θα ήθελα με τίποτα να χάσω!

  • ID:1616 Ελενα Φωτίου Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 16:02 δημοσιεύθηκε από Ελενα Φωτίου

    Πιστεύω ότι είναι μια πολύ δυνατή παράσταση, που δε θα ήθελα με τίποτα να χάσω!

  • ID:1609 KATERINA Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 13:38 δημοσιεύθηκε από KATERINA

    Πολυ ενδιαφέρουσα παράσταση!!

  • ID:1602 Φίκος Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 12:27 δημοσιεύθηκε από Φίκος

    ΘΕΛΩ!