Rock the Ballet του Rasta Thomas

Mια σύγχρονη, γεμάτη ενέργεια και αισθησιακή παράσταση χορού με beat μουσική που περνάει σαν καταιγίδα από όπου βρει (Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία) και αφήνει κοινό και κριτικούς να παραληρούν και να καταγράφουν ύμνους!

Το ίδιο έγινε και στην Αθήνα την περασμένη χρονιά, το Νοέμβρη του 2010, όταν το -πάντα γενναιόδωρο με την αυθεντική πρωτοπορία- ελληνικό κοινό γέμισε το Badminton για τέσσερα βράδια (10-14/11) και καλωσόρισε για πρώτη φορά το «μπαλέτο του 21ου αιώνα».
To "Rock the Ballet" είναι μια δημιουργία του Rasta Thomas, σολίστ του κλασικού μπαλέτου, που αποφάσισε να πετάξει τα «σφιχτά» κολάν, να ξεχάσει για λίγο τον Τσαικόφσκι και τον Προκόφιεφ, να ελέγξει από την αρχή με φρέσκο μάτι την κληρονομιά του Ρούντολφ Νουρέγιεφ και να ξετυλίξει το απαράμιλλο ταλέντο του χορεύοντας στους ροκ ρυθμούς του Lenny Kravitz, των U2, των Journey, των Queen και πολλών -πολλών άλλων!

Με την Adrienne Canterna, σύζυγο και συνοδοιπόρο, να υπογράφει τις περισσότερες χορογραφίες και τους Bad Boys of Dance μια ομάδα από εξαίρετους άνδρες χορευτές (και μια χορεύτρια) να συνεισφέρουν στα της σκηνής, ο Rasta Thomas ως άξιος leader, παρουσιάζει ένα «έργο», στο οποίο οι παραδοσιακές τεχνικές του κλασικού μπαλέτου συνυπάρχουν και «ανακατεύονται» με τις άγριες, γεμάτη ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, τις δύσκολες και επικίνδυνες ακροβασίες της ενόργανης γυμναστικής, αλλά και τις ρυθμικές φιγούρες του hip hop ή τις ατμοσφαιρικές ενός jazz ιντερλουδίου. Δίνοντας έτσι, μια κλοτσιά στα γόνατα των αυστηρών κανόνων που τον μεγάλωσαν. Και τον δημιούργησαν!
Από το 2008 μέχρι σήμερα, το Rock the Ballet έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 600 sold out παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και αυτές της Ελλάδας, ξεσηκώνοντας πάνω από 300.000 θεατές!!!

rocktheballet55


RASTA THOMAS
(Σκηνοθέτης/Ιδρυτής)

Ο Rasta Thomas γεννήθηκε στο San Francisco της Καλιφόρνια το 1981 και μεγάλωσε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Σπούδασε στην παγκοσμίου φήμης Ακαδημία Κίροφ της Ουάσιγκτον και ως έφηβος έγραψε ιστορία στους διαγωνισμούς χορού με βραβεία που συμπεριλαμβάνουν το Special Jury Prize από το Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στο Παρίσι το 1994, το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου στη Βάρνα το 1996 στη κατηγορία εφήβων και το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών στο Jackson, MS USA-IBC. Το 1995 έγινε μέλος του Le Jeune Ballet de France και το 1997 κλήθηκε ως Κύριος Χορευτής στο Hartford Ballet. Έχει εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, στα Academy Awards, σε διαφημιστικό για τη διεθνή καμπάνια του GAP, καθώς και στην ταινία «One Last Dance» όπου πρωταγωνιστούσε ο Patrick Swayze. Έχει χορέψει στο Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και άνοιξε την παράσταση της Aretha Franklin στο διάσημο Apollo Theater του Χάρλεμ. Το 2005, ο Rasta πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Movin' Out» της Twyla Tharp στο Broadway, ενώ το 2007 χόρεψε ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης τον ομώνυμο ρόλο στο «Othello» με το American Ballet Theatre


Έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα χορού, όπως τα: American Ballet Theatre, Victor Ullate Ballet of Spain, National Ballet of China, Joffrey Ballet, Lines Contemporary Ballet, Complexions Contemporary Ballet, Lar Lubovitch Dance Company και Pacific Northwest Ballet. Έχει χορέψει πολλούς ρόλους, όπως "Albrecht" στο Giselle, "Basilio" στο Δον Κιχώτη, "Ali" στο Le Corsaire, και σε έργα των Balanchine, Jerome Robbins, Debbie Allen, Ulysses Dove και Jerry Mitchell.

Ήταν ο πρώτος Αμερικάνος που έγινε μέλος των Μπαλέτων Μαρίνσκι (πρ. Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης (2001), ενώ στη συνέχεια, δύο χρόνια αργότερα, ήταν ο πρώτος solist στο Dance Theatre of Harlem. Τελευταίο του project η ομάδα Bad Boys of Dance και το «Rock The Ballet» (συνδημιουργία με την Adrienne Canterna).


Κριτικές
« O Χορός στα καλύτερά του!»
New York Times

«Αναμειγνύεις τα καλύτερα στοιχεία του Baryshnikov, του Bruce Lee και του Michael Jackson, κι έχεις τον Rasta Thomas!"
Entertainment Tonight
«O Τύπος είναι ιδιοφυΐα!»
Debbie Allen, Χορογράφος & Σκηνοθέτης του Fame

«Ανδρικός, μυώδης, αθλητικός...χορός απόλυτα εκθαμβωτικός»
Boston Globe
«Μία δύναμη της Φύσης, ένα χορευτικό Φαινόμενο»
The Hartford Courant

«Οι Bad Boys of Dance πασχίζουν να ελευθερώσουν το μπαλέτο από την σεμνότυφη αύρα του»
The New Yorker
«Ο Rasta ...το έχει!»
Patrick Swayze


Πληροφορίες
Rock the Ballet του Rasta Thomas
Με τους Bad Boys of Dance
Τα "κακά παιδιά" του χορού επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις...

27, 28 & 29 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON


Διοργάνωση: ΑΙS New York και ΑDaM Productions
Εισιτήρια: από 15 έως 45€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton-theater και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Τρίτη 24/1 για Πέμπτη 26/1