Σαν βροχή

Ένα θεατρικό project από την ομάδα θεάτρου "10th" contemporary art theatre, βασισμένο στο μονόπρακτο του Tennessee Williams "Μίλα μου σαν τη βροχή" σε σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη – Παναγιώτας Πανταζή από Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής.

Πριν τη βροχή. Δωμάτιο φτηνού ξενοδοχείου. Σιωπή. Ένας συγγραφέας παραληρεί από μοναξιά. Ένας άντρας. Μια γυναίκα. Πρόσωπα νεανικά και τσακισμένα σαν τα πρόσωπα των παιδιών σε μια χώρα που λιμοκτονεί. Η βροχή αρχίζει.

san vroxi 1Συντελεστές:
Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Πανταζή - Αλέξιος Κοτσώρης
Σκηνοθεσία: Αλέξιος Κοτσώρης – Παναγιώτα Πανταζή
Ψυχολογική διδασκαλία : Κωστής Προύσκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ράνια Αηδώνη
Φωτισμοί: Παντελής Μαντζανάς
Σκηνικά-κοστούμια: Ερριέτη Τσεκούρα
Μουσική: Δημήτρης Παναρετάκης
Επιμέλεια γραφιστικών: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Φωτογράφηση: Αγγελική-Ειρήνη Μήτση
Βίντεο : Ηλίας Φλωράκης

Παίζουν:
Σταύρος Κώττας
Μαρία Μαλλούχου
Παναγιώτης Μπρατάκος

INFO:
Πρεμιέρα: Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου: 21:00
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Δευτέρα - Τρίτη 21:00
Χώρος: Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως, Μεταξουργείο.
Κρατήσεις θέσεων: 6982396528
Διάρκεια της παράστασης: 60 λεπτά.
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (γενική είσοδος)
Παραγωγή:
10th CONTEMPORARY ART THEATER

Πληροφορίες για την παράσταση "ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ"

Πριν τη βροχή. Ένα άθλιο δωμάτιο σε κάποια μεγαλούπολη, με φόντο τη ζοφερή ατμόσφαιρα μιας κοινωνίας σε κρίση. Ένας άντρας και μια γυναίκα. Εκείνη τον περιμένει, σαν από αιώνες, καθηλωμένη σε μια καρέκλα, σκιά του εαυτού της, ζώντας μόνο με νερό. Εκείνος είναι χαμένος για μέρες... Όμως πάντα επιστρέφει, κάθε φορά και πιο εξαντλημένος, σακατεμένος, ταπεινωμένος από το σεξ, το αλκοόλ, τα όργια... Νέοι αλλά ήδη τσακισμένοι, αποκλεισμένοι, σαν να τους ξέβρασε ο κόσμος σ' εκείνο το δωμάτιο, παρίες. Στο διπλανό δωμάτιο, ένας συγγραφέας, που πνίγεται από μοναξιά, τους παρατηρεί, κρυφοκοιτάζει τις ζωές τους. Ζει μέσα από αυτούς. Δημιουργεί από τη ζωή τους αλλά και δημιουργεί τη ζωή τους. Συνεπαρμένος, διασπά τον δικό του αντιφατικό εσωτερικό μονόλογο σε δυο φωνές, και τις χαρίζει στα ινδάλματά του. Η βροχή αρχίζει και μαζί της η τελετουργία των λέξεων. Η γυναίκα και ο άντρας αφηγούνται ο καθένας τη δική του ιστορία λησμονιάς, φυγής –τον δικό του τρόπο να εξαφανιστεί μέσα από την απώλεια του σώματος και της ταυτότητας. Δεν έχουν τίποτε, πέρα από τις ιστορίες που αφηγούνται, για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Και μοιάζουν οι δυο τους σαν δυο φυλακισμένοι που ανταλλάσσουν απεγνωσμένες κραυγές μέσα από τα μοναχικά κελιά τους: δεν ενώνονται ποτέ, αλλά συνδέονται μ' έναν δεσμό απελπιστικά ακατάλυτο – είναι, στην ουσία, μία ψυχή.

san vroxi 2san vroxi 3Η παράσταση «Σαν βροχή», βασισμένη στο μονόπρακτο του Τένεσι Ουίλιαμς «Μίλα μου σαν τη βροχή» -ένα έργο ιδιαίτερα «σύγχρονο» ως προς την επίκαιρη θεματολογία, αλλά και, κυρίως, ως προς την μορφή του- επιχειρεί, αξιοποιώντας διαφορετικές θεατρικές τεχνικές και με μια αφαιρετική, εικαστική αισθητική, να αφηγηθεί την ιστορία τριών ανθρώπων που ξορκίζουν, ο καθένας με το δικό του προσωπικό ποιητικό όραμα, τον τρόμο που νιώθουν κοιτάζοντας γύρω αλλά και μέσα τους, και προσπαθούν, έστω και απεγνωσμένα, να επικοινωνήσουν, να αγαπήσουν και να ζήσουν.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 15.00 αντίστοιχα για την Δευτέρα και την Τρίτη που είναι οι παράσταση.