«Ο Παντελής και το δαxτυλίδι»

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις» και η θεατρική ομάδα «Κόκκινη Σβούρα» παρουσιάζουν από το Σάββατο 1η Οκτωβρίου, και κάθε Σάββατο και Κυριακή, την παιδική παράσταση, «Ο Παντελής και το δαχτυλίδι» της Κατερίνας Παλαιοθοδώρου.

Μέσα στα παραμύθια οι ήρωες γεννιούνται και μεγαλώνουν όπως και στην πραγματική ζωή... Αναζητούν, αισθάνονται, μαθαίνουν και επιλέγουν τη λύση για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα!

Έτσι ακριβώς ζει κι ο Παντελής στο παραμύθι αυτό, με όλες τις ανησυχίες ενός σύγχρονου μπερδεμένου εφήβου! Ρίχνει τα λάθη στον εαυτό του και μπερδεύεται χειρότερα! Τα κάνει όλα θάλασσα και ξαναμπερδεύεται! Μέχρι που παίρνει τη μεγάλη απόφαση να περάσει στην ενηλικίωση και να λύσει τους δύσκολους κόμπους της εφηβείας του. Έτσι, αποφασίζει ξαφνικά μια μέρα, να μάθει να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για τον εαυτό του...

Για καλή του τύχη ο σοφός φίλος του ο Μέρμηγκας, σαν άγγελος φύλακας, θα τον ακολουθήσει στο ταξίδι του και μαζί θα γελάσουν, θα χαρούν, θα συγκινηθούν και θα χορέψουν από χαρά με τις απρόβλεπτες καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν μέσα στο παράξενο δάσος.

O PANTELHS KAI TO DAXTYLIDI3Η θεατρική ομάδα «Κόκκινη Σβούρα» δημιουργήθηκε και ζωντανεύει τα παραμύθια της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου από το 2008. Η Κατερίνα Παλαιοθόδωρου είναι μουσικός και συγγραφέας. Έχει κάνει σπουδές στη μουσική, στη φωνητική και στην παιδοψυχολογία. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία 15 χρόνια. Γράφει παραμύθια, στίχους, τραγούδια και μερικές φορές ποιήματα.
Έχουν παρουσιαστεί τα βιβλία της «Οι εποχές της Σποράς», εκδόσεις Αερόστατο, «Ο καρυοθραύστης σώζει τα Χριστούγεννα στο μαγικό κόσμο» εκδόσεις εν πλω, καθώς και άλλα ανέκδοτα παραμύθια της και βιβλία άλλων συγγραφέων σε αρκετά σχολεία, δήμους, παιδικό Ιανό, εικαστικούς χώρους και νηπιαγωγεία.

Με το θεατρικό παιχνίδι, τη διάδραση, τη μουσική και το χορό τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά, κατανοώντας έννοιες και αξίες, που κρύβονται μέσα στην κληρονομιά και τη γνώση των παραμυθιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
  • Κείμενο: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου
  • Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια: Βάσω Κουλουμπή
  • Σκηνική επιμέλεια-Κουστούμια: Σοφία Παπαθανάση, Κατερίνα Παλαιοθόδωρου
  • Τεχνική υποστήριξη-επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Βασίλης Γιαννακόπουλος
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Πάρης Θωμόπουλος, Βάσω Κουλουμπή, Ηλέκτρα Κομνηνίδου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες«Ο Παντελής και το δαxτυλίδι»...
Ένα χρωματιστό παραμύθι της Κατερίνας Παλαιοθόδωρου...

Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Σάββατο 1η Οκτωβρίου
Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου
ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Σάββατο 12.00
Κυριακή 12.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
Γενική είσοδος: 12? (γονείς ή ένας συνοδός δωρεάν)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά
Κρατήσεις και πληροφορίες: 2108613739
Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.dieleusis.gr