«Δεσποινίς Τζούλι»

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ παρουσιάζει το κλασσικό έργο του Στριντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», σε μία ρηξικέλευθη διασκευή του Πάτρικ Μάρμπερ, γνώριμου στο Ελληνικό κοινό από τα έργα του «Closer» και «Δον Ζουάν στο Σόχο», από την Παρασκευή 8 Απριλίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Μίνας Αδαμάκη.

Ο ανελέητος και λυσσαλέος πόλεμος αρσενικού και θηλυκού τοποθετημένος σε μια εποχή επίσης έντονων συγκρούσεων και ριζικών αλλαγών. Η επέμβαση και η αλλαγή του Μάρμπερ είναι ότι μεταφέρει τη δράση της τραγωδίας του Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλι», από την κουζίνα ενός αρχοντικού στη Σουηδία του 1888, όπου διαδραματίζεται το πρωτότυπο, στην κουζίνα μιας αριστοκρατικής έπαυλης στα περίχωρα του Λονδίνου στις 26 Ιουλίου του 1945, τη βραδιά που το Αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μετά τον πόλεμο εκλογές με μια σαρωτική νίκη σ? ολόκληρη την Αγγλία που έμεινε στην ιστορία.

MISS_JULIE_PHOTOΟ Μάρμπερ ακολουθεί την πλοκή του πρωτότυπου, με τα πρόσωπα να παραμένουν τα ίδια, ενώ ο άξονας του έργου, μεταφέρεται σ' ένα περιβάλλον φορτισμένο πολιτικά. Η Ευρώπη βρισκόταν στον μεταπολεμικό αναβρασμό του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, ενώ η Αγγλία ήταν στα πρόθυρα επανάστασης με τις λαϊκές μάζες να έρχονται απειλητικά στο προσκήνιο. Έτσι η μεταφορά της χρονικής συνθήκης κάνει την πλοκή και το έργο να παίρνει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα.

Η αριστοκράτισσα Τζούλι (ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ), ο υπηρέτης/σοφέρ Τζον (ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ) και η μνηστή του/μαγείρισσα Χριστίνα (ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ) βρίσκονται μέσα στη λαίλαπα της πάλης των τάξεων αλλά και της ανελέητης σύγκρουσης αρσενικού και θηλυκού.

Το έργο μεταδόθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση του BBC στις 4 Νοεμβρίου του 1995 και ξαναγράφτηκε για το θέατρο, όπου έκανε πρεμιέρα στο θέατρο "Ντόνμαρ Γουέρχαουζ" στο Λονδίνο στις 20 Νοεμβρίου του 2003 με μεγάλη επιτυχία.

Το έργο στη διασκευή του Μπάρμπερ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Παρασκευή 8 Απριλίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση, Σκηνοθεσία, Σκηνικό, Μουσική επιμέλεια: ΜΙΝΑ ΑΔΑΜΑΚΗ
  • Κοστούμια: ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
  • Φωτισμοί: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ

ΔΙΑΝΟΜΗ:

  • Δεσποινίς Τζούλι: ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ
  • Τζον : ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ
  • Χριστίνα: ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙ»
του Πάτρικ Μάρμπερ
Μια εκδοχή του έργου του Στρίντ?περγκ

ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ
Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, 11361-Αθήνα
τηλ. 210-8656004 και 210-8624392
http://www.topos-allou.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από την Παρασκευή 8 Απριλίου μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: (Μέχρι 5 Ιουνίου 2011)
Τετάρτη 20.00
Πέμπτη 21.30
Παρασκευή 21.30
Σάββατο 19.00 και 21.30
Κυριακή 20.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 20?
Φοιτητικό: 15?

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: 14/4 ( 12.00) για την Παράσταση του Σαββάτου 16/4 (απόγευμα)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το "Πατρόν" της Αγγελικής Χατζή Το παγκάκι »