Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι του Bernard-Marie Kolt?s

Μετά τις πετυχημένες περυσινές παραστάσεις (16 Απριλίου ? 25 Μαίου 2010, θέατρο ΧΩΡΑ) και την εξίσου πετυχημένη περιοδεία του στην περιφέρεια (Καβάλα, Θεσσαλονίκη - Φεστιβάλ ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ3, Ιωάννινα, κ.ά.), το έργο "Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι" του Bernard-Marie Kolt?s θα συνεχίσει τις παραστάσεις του στο Bios, για 9 μόνο παραστάσεις (4 - 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011), κάθε Παρ ? Σαβ ? Κυρ.

Το έργο σκηνοθετεί για δεύτερη φορά μετά το 2005 (Βερολίνο, Θέατρο ΒΑΤ) ο Ανέστης Αζάς, αυτή τη φορά με δύο εξαιρετικούς Έλληνες ηθοποιούς, τον Άρη Τσαμπαλίκα και τον Στάθη Κόκκορη, που αναλαμβάνουν τους αρχετυπικούς για τον πολιτισμό μας ρόλους του Πωλητή και του Πελάτη αντίστοιχα.

Aris_Tsambalikas

Πλοκή
Στις παρυφές μιας πόλης, σε κάποια χώρα της δύσης, συναντιούνται ένας Ντήλερ ικανός να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία και αποφασισμένος να πουλήσει οπωσδήποτε κάποιο πράγμα κι ένας υποψήφιος Πελάτης που ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί απολύτως τίποτε και ούτε είναι διατεθειμένος κάτι να αγοράσει. Αρχίζει μια μονομαχία λόγου και επιχειρημάτων για το δίκαιο του καθενός. Ένα παζάρι για το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος. Ένα κωμικό λεκτικό παιχνίδι πάνω στην έννοια της Αγοράς, που θα φτάσει μέχρι τα πρόθυρα πολέμου.

Γραμμένο το 1987 το θρυλικό αυτό κείμενο αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα στην Ελλάδα έργα του Γάλλου συγγραφέα. Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο ως μια τραγικωμωδία της Αγοράς. Αντικείμενο προς πώληση δεν υπάρχει αλλά δεν έχει και σημασία, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι, αυτό που δίνει νόημα στον κόσμο είναι η συναλλαγή και η διαιώνισή της ως γενεσιουργός δύναμη της ανάπτυξης.

Σκηνοθεσία: Ανέστης Αζάς

Σκηνογραφία/ Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Δραματουργική Συνεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου

Φωτισμοί: Ανέστης Αζάς- Ελένη Στρούλια

Βοηθός Σκηνογράφου: Ζαϊρα Φαληρέα

Φωτογραφίες: Χρήστος-Σταύρος Βλαχάκης

Παίζουν:

Ντήλερ Άρης Τσαμπαλίκας

Πελάτης Στάθης Κόκκορης

Πληροφορίες:

Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι του Bernard-Marie Kolt?s

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Χώρος: Bios, Πειραιώς 84. 104 35 |Αθήνα |Τ: 210 3425335

Διάρκεια: 4-20 Φεβρουαρίου 2011, κάθε ΠΑΡ ? ΣΑΒ ? ΚΥΡ.

Τιμή εισιτηρίου: 15? και 10? (Φοιτητικό).

Διάρκεια: 1 ώρα.

Επικοινωνία: Βούλα Παλαιολόγου | Τ: 210 3453896

H προγραμματισμένη πρεμιέρα (28/1) αναβάλλεται για την επόμενη Παρασκευή 4/2 λόγω ασθένειας ενός εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης. Οι νικητές του διαγωνισμού, με τους ίδιους κωδικούς θα μπορέσουν να πάνε αυτόματα να την παρακολουθήσουν την Παρασκευή 4/2.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.