«Δεν έχει ωραίες εικόνες» από την Πάνδημο Ηώ

Το έργο «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ» θα παρουσιαστεί από την Πάνδημο Ηώ στις 13 Οκτωβρίου στο Θέατρο Τέχνης?Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, τηλ. 210-3228.706) όπου και θα παίζεται για έως τις 19 Οκτωβρίου 2010.

Το θεατρικό κείμενο «Δεν έχει ωραίες εικόνες» γράφτηκε μεταξύ 1908-1912 και είναι

den_exei_oraies_eikones_1_copyΤην παράσταση σκηνοθετεί η Μαριάννα Κάλμπαρη.

Τον μοναδικό ρόλο ερμηνεύει η Δήμητρα Χατούπη.

Η μετάφραση είναι του Αντώνη Γαλέου, τα σκηνικά και κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, ο Νέστωρ Κοψιδάς έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια, την κίνηση επιμελείται και συμμετέχει η Μαρίζα Τσίγκα. Τους φωτισμούς σχεδίασε ο Γιώργος Τέλλος.

Δύο γυναίκες.
Θα μπορούσαν να είναι η ίδια η Γερτρούδη Στάιν και η επί σαράντα χρόνια σύντροφος της, Αλις Τόκλας. Θα μπορούσαν να είναι απλώς δύο γυναίκες που αγαπιούνται και ζουν εδώ και πολλά χρόνια μαζί.
Ανάμεσά τους, ο χρόνος.
Που κυλάει φθείροντας τα πάντα στο πέρασμά του. Και πρώτα και πάνω απ΄όλα, τον ίδιο τον έρωτα.

den_exei_oraies_eikones_3_copy

Η Γερτρούδη Στάιν μετατρέπει την αγωνία και τον πόνο που της γεννάει το πέρασμα του χρόνου, σε θεατρική πράξη. Παίζοντας με την ίδια την έννοια του θεάτρου, προσπαθεί να ανακαλύψει αν η «ζημιά» που κάνει το πέρασμα του χρόνου έξω και μέσα μας, έχει κάποια θεραπεία...ή κάποιο νόημα...

«Ποιά είναι η απάντηση; Κι αν είναι έτσι, ποιά είναι η ερώτηση;», όπως είπε και η συγγραφέας πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Βέβαιο είναι, ότι στο εξαιρετικό, ακόμα και σήμερα πρωτοποριακό κείμενο της Στάιν, δεν υπάρχει απάντηση, δεν υπάρχει ερώτηση, υπάρχει μόνο παιχνίδι, ένα τρελό, μαγικό παιχνίδι με τις λέξεις και τις εικόνες.

Πληροφορίες:

Πάνδημος Ηώς - Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο

Διεύθυνση: Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Τηλ. 210 3228706

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ατέλειες

Ημερομηνίες παραστάσεων: 13 Οκτωβρίου έως 19 Οκτωβρίου στις 21:15μ.μ

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα σε τρεις αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το art magazine θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.