Art Athina 2017

Art Athina 2017 Art Athina 2017

Πλήρως ανανεωμένη, με νέα πρόσωπα και ολοκαίνουριες προτάσεις η Art Athina, η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, δίνει ραντεβού με το φιλότεχνο κοινό και φέτος. Για 22η χρονιά η διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 26 έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στο γήπεδο του TaeΚwonDo στο Φάληρο.

Nέα καλλιτεχνική διευθύντρια ορίστηκε η Σταματία Δημητρακοπούλου.Η Ξένια Καλπακτσόγλου συμμετέχει στη διοργάνωση ως καλλιτεχνική σύμβουλος.Η παραγωγή έχει ανατεθεί στην εταιρεία Be Best και διευθυντής παραγωγής είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος. Τη νέα ταυτότητα της Art Athina υπογράφει το G Design Studio και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο Σταύρος Παπαγιάννης.

Η νέα δομή της Art Αthina διαμορφώνεται συνολικά στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

MAIN
Oι βασικές συμμετοχές της Art Athina.Γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους στον κεντρικό χώρο του TaeKwonDo.

HIGHLIGHT
Νέες γκαλερί από το εξωτερικό με εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, συμμετέχουν στην νέα ενότητα της Art Athina.

FEATURE
Ενότητα με θεματική που ορίζεται κι οργανώνεται από έναν επιλεγμένο επιμελητή.Η αρχή γίνεται φέτος με την Myriam Ben Salah (Μύριαμ Μπεν Σαλάχ, γεννημένη το 1985 στo Αλγέρι).H Μyriam Ben Salah είναι αρχισυντάκτρια της διεθνούς περιοδικής εικαστικής έκδοσης Kaleidoscope και επιμελήτρια με βάση το Παρίσι.Από το 2009 οργανώνει ειδικά προγράμματα στο Palais de Tokyo με έμφαση στην περφόρμανς, το βίντεο και τις εκδοτικές πρωτοβουλίες.

VIDEO
Πρόγραμμα βίντεο και προβολών που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από διαφορετικό επιμελητή.Για το 2017 την επιμέλεια έχει ο καλλιτέχνης, επιμελητής και κριτικός τέχνης Alexander Burenkov (Αλεξάντερ Μπουρένκοφ, γεννημένος το 1987 στην Αγία Πετρούπολη).Η ερευνητική δραστηριότητά του Burenkov αφορά την ανερχόμενη ρωσική εικαστική σκηνή, καθώς και τις αναδυόμενες πρακτικές και τάσεις στη διεθνή σύγχρονη τέχνη.

SURVEY
Ομαδική έκθεση με ιστορικό υλικό από τις βασικές συμμετοχές της Art Athina, υπό την επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι.
Σε αυτή την ενότητα εντάσσεται και η παρουσίαση της εγκατάστασης Ρωτώντας της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ.

PERFORMANCE
Το πρόγραμμα περφόρμανς περιλαμβάνει καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί.Την επιμέλεια έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

TRIBUTE
Τιμητικό αφιέρωμα σε έναν καλλιτέχνη ή εικαστικό φορέα.Στην Art Athina 2017 παρουσιάζεται αφιέρωμα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και Δημήτρη Μυταρά σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

DESIGN
Ενότητα αφιερωμένη στο design.

TALKS
Συζητήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις.Το πρόγραμμα τροφοδοτείται από όλες τις κατηγορίες της Art Athina και παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

PUBLICATIONS
Ο εκδοτικός οίκος Ommu επιλέγει και παρουσιάζει για την Art Athina μια σειρά από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές εκδόσεις και καταλόγους σε μορφή συλλογικού βιβλιοπωλείου.Η παρουσίαση πλαισιώνεται με σειρά ομιλιών από εκδότες και καλλιτέχνες γύρω από το καλλιτεχνικό βιβλίο.
ΟPEN
Υπαίθρια εγκατάσταση στον χώρο της Αrt Αthina.

EDUCATION
Πρόγραμμα βασισμένο σε εκπαιδευτικά workshops.

Παράλληλα με την νέα δομή της Art Athina, αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται και το νέο VIP πρόγραμμα, εστιασμένο σε διακεκριμένους συλλέκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε νεαρούς συλλέκτες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Art Athina 2017 γίνονται ήδη δεκτές έως και τις 24 Μαρτίου 2017 μέσω της ιστοσελίδας http://www.art-athina.gr

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.