6ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»

Το επιτυχημένο και μοναδικό στον κόσμο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, με στόχο την προώθηση των νεανικών καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, ανοίγει τις πόρτες του για 6 συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.

Φέτος, τo 6ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» φιλοξενεί συνολικά 18 ομάδες από νέους ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, performers, σκηνοθέτες, χορογράφους, μουσικούς, video artists κ.α., που εμπνέονται από τα αυθεντικά, πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, δημιουργούν και παρουσιάζουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, επί ένα συνεχές δεκαήμερο.

«Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάθε χρονιά, ανάλογα με τις προτάσεις που δεχόμαστε από τους καλλιτέχνες, το φεστιβάλ προσανατολίζεται και σε μία διαφορετική μορφή τέχνης. Έτσι φέτος, εκτός από τις θεατρικές και χορευτικές performances την τιμητική τους έχουν τα εικαστικά με εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις και video art. Υπάρχει αριθμός συμμετοχών και από καλλιτέχνες εκτός Αθηνών, γεγονός που προσδίδει στο φεστιβάλ μία ευρύτερη διεισδυτικότητα και αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό φεστιβάλ σε έναν απροσδόκητο χώρο που ερεθίζει την έμπνευση, προσφέροντας ένα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες και ομάδες. Παράλληλα, παρόλο που δεν θεσπίζει συγκεκριμένο βραβείο, αποτελεί μια σημαντική αφετηρία για νέες συνεργασίες με το Τρένο-Θέατρο σε επαγγελματική βάση» επισημαίνει η καλλιτεχνική διευθύντριά του Τατιάνα Λύγαρη.

Το New Wagon της Αμαξοστοιχίας, με τα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, τα 12 «κουπέ» του, είναι ο πυρήνας του φεστιβάλ. Από το 2010 έως σήμερα μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 97 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, προσφέροντας στους θεατές μια μοναδική εμπειρία ιδιωτικής θέασης.

Οι πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις επεκτείνονται και στα υπόλοιπα βαγόνια καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας προσφέροντας στους επισκέπτες, καθημερινά για ένα συνεχόμενο δεκαήμερο, μια ευφρόσυνη και δημιουργική γιορτή Τεχνών.

PERFORMANCES

  • καθημερινά από Παρασκευή 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2016,
  • σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα 4 ωρών από τις 8μμ έως τις 12μμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

  • 4 € για 2 performances ανά ημέρα, βάσει διαθεσιμότητας θέσεων,
  • και ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εικαστικές εγκαταστάσεις.

Έναρξη προπώλησης για τις performances της κάθε ημέρας από τις 7 μ.μ. στο ταμείο της Αμαξοστοιχίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ / τηλ: 210-5298922 / Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ / επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως / 10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός / Free Parking & Wi-Fi